Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Temmuz'da yediğiniz tokat yetmedi mi!

ABD'de Trump'a karşı yarışan 77 yaşındaki Joe Biden, bu kez darbeyle değil muhalefete destek vererek Türk demokrasisine müdahale edeceklerini itiraf etti. Biden'in küstah çıkışına Ankara'nın tepkisi sert oldu: Bedelini ağır ödersiniz
15 Temmuz'da yediğiniz tokat yetmedi mi!
17 Ağustos 2020 22:27:10
ABD'de Trump'a karşı yarışan 77 yaşındaki Joe Biden, bu kez darbeyle değil muhalefete destek vererek Türk demokrasisine müdahale edeceklerini itiraf etti. Biden'in küstah çıkışına Ankara'nın tepkisi sert oldu: Bedelini ağır ödersiniz

ÖZLEM DOĞAN

Türk siyasetine 20 yıl önceki gibi müdahalelerle dizayn edebileceklerini zanneden ABD’nin eski Başkan yardımcılarından Joe Biden, “Muhalefete destek verip Erdoğan’ın devireceğiz” şeklinde hadsiz bir açıklamada bulundu. Türkiye, buna cüret edenlerin 15 Temmuz’da ağızlarının payını aldığını hatırlatırken, uzmanlar ise muhalefetin Biden’le aynı paralellikte konuştuğuna dikkat çekti.Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Ogan ve İTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Barış Ertem Joe Biden’ın haddini aşan konuşmasını Milat’a değerlendirdi.

Halkımız gerekli cevabı yine verecektir

Yabancı bir devlet başkanı adayının Türkiye’nin kırk yıldır mücadele ettiği terör örgütünü ve muhalefeti açıktan desteklemesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Ayhan Ogan, “Türkiye’nin iç politikasının ABD’nin dış politikası haline geldiğini görüyoruz. Türk milleti şimdiye kadar verdiği cevabı bunlara yeniden verecektir. Ekonomik saldırılarına, destek verdikleri terör örgütlerine, Türkiye’deki farklılıkları ayrıştırma politikalarına karşı sükûnet ve sabırla mücadele edeceğiz. Türkiye’nin lideri Erdoğan ve Türk milleti bu konuda hassastır ve bu mücadelenin arkasındadır” dedi.

Enerji değil, bağımsızlık konumuz

Joe Biden’ın açıklamalarından Türkiye’yi kendi kıyılarına hapsedip karasularını ihlal etmek istedikleri sonucu çıktığını söyleyen Ogan, “Bu enerji konusu değil bağımsızlık konumuzdur. Aynı kara suları gibi deniz sularındaki sınırlarımızın ihlali de hiçbir şekilde kabul edilemez ve en ağır şekilde karşılığını bulur. Cumhurbaşkanımız ve ordumuz bu konuda kararlı. Doğu Akdeniz’de ve Akdeniz’in tamamındaki haklarımız açısından gerek diplomatik gerekse askeri anlamda her türlü tedbiri almaktan geri kalmayız” diye konuştu.

Muhalefetin dili Biden’la aynı

Türkiye’deki yerli olmayan muhalefetle Joe Biden’ın açıklamalarındaki paralelliğe dikkat çeken Dr. Barış Ertem şöyle konuştu: “Türkiye’de muhalefetin bağlı olduğu bazı yabancı bağlantılar ve dirsek temasları var. Joe Biden’ın Kürtlerin desteklenmesinden kastı; PKK ve terör örgütünün uzantısı HDP’nin desteklenmesidir. ABD’de Erdoğan karşıtı siyaseti kullanma konusunda müthiş bir eğilim var ve bizdeki muhalefet bunu görmezden geliyor. Bu açıklamalara en çok Yunanistan, Mısır, BAE ve Suudi Arabistan sevinecektir çünkü Biden’ın söylemleri aynı zamanda onlara yönelik bir mesaj. Joe Biden hem iç politikaya hem de ABD dışındaki Türkiye karşıtlarına mesaj veriyor ve oradan da destek almak istiyor. Doğu Akdeniz en sıcak gündem olduğu için oraya da gönderme yapıyor.”