Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2324.59
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

3 büyük kente 3 yeni metro

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Proje için ayrılan bütçe ise 1.7 milyar lira.
3 büyük kente 3 yeni metro
25 Şubat 2015 12:11:00
İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Proje için ayrılan bütçe ise 1.7 milyar lira.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.
Elvan, yazılı açıklamasında, Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı, İstanbul'da Yenikapı-İncirli, İncirli-Sefaköy metro hattı ve Antalya'da Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattının proje ve yapım çalışmalarını bakanlar kurulu kararı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının üstlendiğini bildirdi.
DİĞER METROLARLA ENTEGRASYON
Söz konusu kararnamenin 18 Şubat 2015 tarihli resmi gazetede yayınlandığını belirten Elvan, "Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı tümüyle yer altında Metro standartları ile projelendirilmiş olup, 3,3 kilometre ve 3 istasyondan oluşmaktadır. Bu proje, Bakanlığımızca yürütülmekte olan Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi Metro hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay'a uzatılma projesidir. Proje, Gar istasyonunda YHT ile, Adliye istasyonunda ise belediyece planlan raylı sistem, teleferik ve otobüs ana aktarma istasyonu ile, Kızılay istasyonunda ise Çayyolu ve Batıkent metro istasyonları ile entegrasyon sağlayacaktır" dedi.
YENİKAPI-İNCİRLİ 7 KİLOMETRE, 5 İSTASYON
İstanbul'daki Yenikapı-İncirli hattının tümüyle yer altında Metro standartları ile projelendirildiğinin altını çizen Elvan, "7 km ve 5 istasyondan oluşan söz konusu proje Hacıosman-Taksim-Yenikapı metro hattının İncirliye uzatılma projesidir. Yenikapı transfer merkezinde; Marmaray ve Yenikapı- Havalimanı raylı sistem hatlarıyla, İncirli transfer merkezinde ise Bakırköy-Başakşehir, Bakırköy-Beylikdüzü ve İdo-Kirazlı raylı sistem hatlarıyla entegre olacaktır. İncirli-Sefaköy hattıyla kesintisiz bağlanarak, Hacıosman-Beylükdüzü arasında aktarmasız bağlantı sağlanacaktır" diye konuştu.
İNCİRLİ-SEFAKÖY 6 İSTASYON
İncirli-Sefaköy Metro hattının da tümüyle metro standartları ile projelendirildiğini, 7,2 km ve 6 istasyondan oluştuğunu kaydeden Elvan, "Bu proje, Bakırköy-Beylükdüzü hattının 1. aşaması olan İncirli-Sefaköy kesimini kapsamaktadır. İncirli transfer merkezinde; Bakırköy-Başakşehir, Yenikapı-İncirli ve İdo-Kirazlı raylı sistem hatlarıyla entegre olacaktır. Yenikapı-İncirli hattıyla kesintisiz bağlanarak, Hacıosman-Sefaköy arasında aktarmasız bağlantı sağlanacaktır" dedi.
EXPO 2016'YA KESİNTİSİZ BAĞLANTI
Antalya'daki Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattı projesi ile ilgili de bilgi veren Bakan Elvan şunları söyledi:
"Hattın yaklaşık 16.8 km'si hemzemin, 1 km'si aç-kapa, 160 metresi köprüdür. Tramvay standartları ile projelendirilmiş olup 17,2 km ve 6 istasyondan oluşmaktadır. Mevcut 11.1 km'lik 1. aşama Kepez-Meydan tramvay hattının devamı niteliğindedir. Bu proje ile kentin havaalanı ve EXPO 2016'ya kesintisiz bağlantısı sağlanacaktır."
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan