Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

4. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali'nin programı açıklandı

Bu yıl Bingöl'ün ilçelerine yayılan 4. Bingöl Uluslarararıs Kısa Film Festivali, 1 Aralık'ta Altan Erkekli ve Veysel Diker'in Şifa Niyetine tiyatrosuyla açılışı yapıyor.
4. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali'nin programı açıklandı
29 Kasım 2022 15:35:45
Bu yıl Bingöl'ün ilçelerine yayılan 4. Bingöl Uluslarararıs Kısa Film Festivali, 1 Aralık'ta Altan Erkekli ve Veysel Diker'in Şifa Niyetine tiyatrosuyla açılışı yapıyor.

4. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali’nin film gösterimleri, söyleşiler ve atölyelerden oluşan etkinlik takvimi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi'nin katkılarıyla Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen festival, 1 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Bu yıl Bingöl’ün ilçelerine yayılması planlanan programın açılış töreni Genç’te yapılacak. Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da gerçekleşecek törende, açılış konuşmalarının ardından Altan Erkekli ve Veysel Diker’in Şifa Niyetine tiyatro oyunu izleyiciyle buluşacak.

WhatsApp Image 2022-11-29 at 14.27.41 (1)_12621fe601a467fe65760543ec42db19.jpeg

KISA FİLM SEÇKİSİ

Festivalin birinci ve ikinci günü Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi ve Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi’nde finalist filmler gösterimde olacak. Musab Tekin’in “Rewsen”, Esra Güzel’in “Döngü”, Said Sakıp Demir’in “Begonvil”, Feyzi Baran ve Kamil Kahraman’ın “Yine mi Ofsayt”, Semih Sağman’ın “Gulab Gul”, Mehdi Parizad’ın “It Builds a life”, Ehsan Kamali’nin “Altın Gol”, Amil Mamibeyli’nin “Titreme”, Özgürcan Uzunyaşa’nın “Cehennem Boş Bütün Şeytanlar Burada”, Ebubekir Sefa Akbulut’un “İkilem”, Payam Korkzan’ın “Buruk”, Shahram Javadkhani’n “Boğulma” isimli filmleri izleyiciyle buluşacak.

Ahmet Bikiç’in “Taş Tepeler”, Orhan Dede’nin “Arayış”, Emre Sefer’in “Babamın Öldüğü Gün”, Taha Emre Yılmaz’ın “Gölge”, Rozita Mirani’nin “İyileşmek”, Deniz Telek’in “Çamurla Oynayan Kız”, Ercan Selim Öngöz’ün “Ne Zaman Ölürüz”, Hasan Aydın’ın “Baykuş Sesleri ve Sinekler”, Göksel Tuzun’un “Temassız”, Mustafa Engin Ökmem’in “Vakitsiz Öten”, Adar Baran Deger’in “Soğuk”, İbrahim Abay’ın “Halayın Lideri” filmleri de belirlenen saatlerde gösterime girecek.

FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ

Festivalin ikinci günü Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde Yerli Sinemada Doğu’nun Anlatısı ve Anlayışı söyleşisi yapılacak. Yönetmen Nazif Tunç, Yönetmen Mehmet Güleryüz ve Oyuncu Erkan Bektaş’ın katılımıyla gerçekleşecek söyleşide, gençlerin sinemayla ilgili sorularına cevaplar aranacak.

Diğer taraftan Solhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde Yönetmen Aydın Orak ve Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun “Dezavantajlı Bölgelerde Kültür ve Sanatı Aramak” başlıklı söyleşisi gerçekleşecek. Program kapsamında Yönetmen Nazif Tunç’un Karınca filminin özel gösterimi ise, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılacak.

WhatsApp Image 2022-11-29 at 14.27.41_cbdb2425a4e29ac24056abf6a8162c44.jpeg

KAPANIŞ PROGRAMI ÇOK RENKLİ

3 Aralık festivalin son gününde Bingöl Üniversitesi Konuk Evi’nde öğrenci ve yerel basın mensupları bir araya gelecek. Bingöl Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler ve yerel basın mensupları samimi bir ortamda tanışma ve söyleşi gerçekleştirecek.

4. Bingöl Kısa Film Festivali’nin ödül töreni saat 19.00’da finalistler, jüri üyeleri ve seçkin konuklarıyla Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Tüm Bingöllülerin davetli olduğu programda ödül töreninden sonra Dengbej Özel Programıyla gönüller şenlenecek. Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Konuk Evi’nde Bingöl yerel sanatçılarının vereceği mini konser eşliğinde çiğ köfte etkinliği yapılacak.

Başkanlığını Baran Mayda, yönetmenliğini Süleyman Civliz’in yaptığı festivalin jüri başkanlığını Yönetmen Nazif Tunç üstleniyor. Jüri üyeleri arasında TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Yönetmen Ensar Altay, Görüntü Yönetmeni Kürşat Üresin, Yönetmen Aydın Orak ve Kültür Sanat gazetecisi Sevda Dursun yer alıyor. Gösterim programı ve söyleşileri takip etmek, festival hakkında detaylı bilgi almak için http://www.bingolkisafilmfestivali.com ziyaret edilebilirsiniz.