Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.57
BIST 100
9125.29
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

6 bin öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtıldı

Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar'da da yeni eğitim ve öğretim sezonu heyecanı yaşandı.
6 bin öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtıldı
22 Eylül 2016 11:13:00
Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar'da da yeni eğitim ve öğretim sezonu heyecanı yaşandı.

ŞERİF VAROL /İSTANBUL

Nene Hatun İlkokulu'ndaki törende 15 Temmuz işgal girişimi sinevizyon ile yeniden gözler önüne serildi. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunun altını çizdi. Bağcılar'daki okullar zilin çalmasıyla birlikte yeni eğitim dönemine başladı. Okula merhaba programı, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı video gösterisiyle başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile 15 Temmuz Demokrasi Marşı okundu. Bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, oğlunu ortaokula kaydettiğini ve iki evladının da üniversite eğitimine başladığını söyledi. İlçede 200 bin öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çeken Kaynarca, bu rakamın birçok vilayetin nüfusundan fazla olduğunu belirterek, "Bağcılar'a yapılan eğitim hamlesi çok önemli. Okulların dış cephesi yapıldı. Spor salonları inşa ediliyor. Başkanımız Lokman Çağırıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Yılmaz, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler protokolün ders zilini çalmasıyla birlikte 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini taşıyan sınıflarındaki yerlerini aldı. Programda ayrıca Kaynarca, Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ihtiyaç sahibi öğrencilere okul çantası ile kırtasiye malzemesi dağıtırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kitaplar da öğrencilere verildi.

Öğrencilere öğütte bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise akıl ve zamanı iyi kullanmalarını istedi. 15 Temmuz'da aklını kiraya veren hainlerin millete silah doğrulttuğunu anlatan Yılmaz, ancak halkın ölüm kusan tanka ve uçağa rağmen demokrasisine sahip çıktığını anlattı.

"Bir daha 15 Temmuz'ları yaşamak istemiyoruz"

yılından itibaren ülkenin başta eğitim olmak üzere hemen her alanda geliştiğinin altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da bu gelişmeden Türkiye düşmanları ile içerdeki hainlerin rahatsız olduklarını kaydetti. Milletin Suriyelilere ensar olmasından da rahatsızlık duyulduğunu vurgulayan Çağırıcı, "15 Temmuz'da bu ülkenin kalkınmasına ve geleceğine kurşun sıkmaya çalıştılar. Hainler işgal hareketine kalkıştılar. Ancak yüce Yaradan ile bu milleti hesaba katmadılar. 15 Temmuz bu ülkenin yeniden dirilişine vesile oldu. Bir daha 15 Temmuzlar yaşamak istemiyoruz." şeklinde konuştu. Eğitime yönelik yatırımları da dile getiren Çağırıcı, okulların dış cephe kaplamasını yaptıklarını, spor salonları inşa ettiklerini ve temizliğini yaptığını anlattı. Kapalı yüzme havuzları inşa ettiklerini de anlatan Çağırıcı, ilçenin yeni okullara kavuşmasıyla eğitim kalitesinin daha da artacağına vurgu yaptı.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan