Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2427.37
BIST 100
9711.71
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

6 genç yetenek, sinemayı ustalarından öğrenecek

İstanbul Medya Akademisi'nin başlattığı proje kapsamında 6 genç yetenek, ünlü yönetmen Spielberg, aktör Al Pacino ve Robert de Niro gibi isimlerin hocalık yaptığı New York Film Academy'de film yapımı, oyunculuk ve televizyon haberciliği alanlarında bir ay tam burslu eğitim alacak.
6 genç yetenek, sinemayı ustalarından öğrenecek
08 Ağustos 2015 11:29:00
İstanbul Medya Akademisi'nin başlattığı proje kapsamında 6 genç yetenek, ünlü yönetmen Spielberg, aktör Al Pacino ve Robert de Niro gibi isimlerin hocalık yaptığı New York Film Academy'de film yapımı, oyunculuk ve televizyon haberciliği alanlarında bir ay tam burslu eğitim alacak.

MİLATANKARA

New York Film Academy, sinema, film, oyunculuk, animasyon, senaryo yazarlığı gibi alanlarda dünyanın en popüler film akademilerinin başında geliyor. Akademide, kısa ve uzun dönem film ve oyunculuk, workshop, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programları yer alıyor. Çok sayıda tanınmış yönetmen ve oyuncunun mezun olduğu akademide, aralarında Steven Spielberg, Al Pacino, Robert de Niro gibi isimlerin de bulunduğu ünlü kişiler eğitim veriyor. Akademinin mezunları arasında, Shaquille O'Neal, Al Pacino'nun kızı Julie Pacino, Spielberg'in oğlu Max Spielberg, Sam Evans, Alanna Masterson gibi çok sayıda Hollywood yıldızı bulunuyor.

"Seçkin medya mensupları yetiştirmeyi amaçlıyoruz"

İstanbul Medya Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer, yaptığı açıklamada geleceğin seçkin medya mensuplarını yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Türkiye'de akademi kültürü alanında başarılara imza atmak istediklerini kaydeden Şanlıer, medya üretim süreçlerine öğrencileri de dahil ettiklerini dile getirdi. Her öğrenciye hedeflerini gerçekleştirmeleri için destek olduklarına dikkat çeken Şanlıer, 15 ayrı alanda medya ve sinema üzerine eğitimlerinin olduğunu, bu eğitimlerin içeriklerinin hem Türkiye hem uluslararası sahaya uygun biçimde, özenle hazırlandığını söyledi.

"Uluslararası alanda ortaklıklara imza attık"

Öğrencilerin ufkunu daha da açmak için uluslararası ortaklıklara imza attıklarını belirten Şanlıer, "Daha önce New York Film Academy ile ortak bir proje yürüttük ve proje kapsamında 1 aylık film yapımı eğitimi verdik. Bu program sayesinde hem genç ve yetenekli yönetmen adaylarıyla tanışma şansımız oldu hem de onlar New York Film Academy'nin evrensel film kültürü ve deneyimiyle farklı bir bakış açısı kazanma fırsatına sahip oldu" dedi. Şanlıer, aynı akademiyle yeni bir proje hayata geçirmeye hazırlandıklarını anlatarak, medya ve sinemaya ilgi duyan 6 kişiyi, New York Film Academy'nin merkezine göndereceklerini dile getirdi.

"Son başvuru 15 Ağustos"

6 genç yeteneğin bir aylık eğitimle, çok farklı bir tecrübe ve eğitime sahip olacaklarını vurgulayan Şanlıer, söz konusu kişilerin film yapımı, oyunculuk ya da televizyon haberciliği bölümlerine katılacağını aktardı. Uçak, vize, konaklama ve yaşam masraflarının bir aylık tam bursa dahil olduğunu kaydeden Şanlıer, Türkiye'de medya sektöründe var olmak isteyenlerin uluslararası medya algısına ve deneyimine sahip olmalarını istediklerini ifade etti. Başvuru süreci ile ilgili bilgi veren Şanlıer, "Bu imkandan yararlanmak isteyen katılımcılar, internet sitemizden başvuru yapabilirler. Başvuru süreci, bir cv yollama ve mülakata alınmayla ilerleyecek. Temelde aradığımız, medya alanında hevesli ve yetenekli olmak. Bu yetileri keşfettiğimiz herkesin büyük bir şansı var. Son başvuru tarihi 15 Ağustos. Detaylar internet sitemizde mevcuttur" dedi. Şanlıer, New York Film Academy'nin, bu alanda dünyanın önde gelen kuruluşlarından olduğunu ifade ederek, "Gençlerimiz, akademide ya da sokakta yürürken, Al Pacino, Robert de Niro gibi isimlerle karşılaşabilirler. New York zaten başlı başına bir kültür ve sanat merkezi. Arkadaşlarımız yoğun bir eğitim görecekler. Buradan kalan zamanlarda önemli kişilerin yer aldığı aktivitelere katılabilecekler" diye konuştu.