Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2432.66
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Acun Ilıcalı Ders Kitabına Konu Oldu

Doç. Dr. Mevlüt Özben, 'Flanör Düşünce' adlı kitabında, TV 8 kanalını satın alarak bir kez daha gündeme oturan Acun Ilıcalı'ya yer verdi.
Acun Ilıcalı Ders Kitabına Konu Oldu
22 Kasım 2013 21:51:00
Doç. Dr. Mevlüt Özben, 'Flanör Düşünce' adlı kitabında, TV 8 kanalını satın alarak bir kez daha gündeme oturan Acun Ilıcalı'ya yer verdi.

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) Sosyoloji Program Koordinatörü Doç. Dr. Mevlüt Özben, Ayrıntı Yayınlarından çıkan Flanör Düşünce adlı kitaptaki makalesinde TV 8 kanalını satın alarak gündemde olan Acun Ilıcalı'ya yer verdi.

ACUN ILICALI'YI TARTIŞMAYA AÇTI

Sosyoloji bölümünde ders veren Doç. Dr. Mevlüt Özben, Çağdaş Toplumsal Süreçler ve Yapılar adlı dersinde Acun Ilıcalı'yı tartışmaya açtı. ATA AÖF Sosyoloji Program Koordinatörü Doç. Dr. Mevlüt Özben, "Zamana-mekana ilişkin kavrayışlarımız ve bunların içerisine oturttuğumuz değerlerimiz, alışkanlıklarımız, kısacası 'düzen' olarak bildiğimiz her şeyin kimilerinin sorgulandığı kimilerininse ortadan kalktığı bir çağda yaşıyoruz. Bu çağda, yaptıklarındansa yapamadıklarından pişman olan ve kendi hikayesinin peşine düşen modern insan dedelerinden ve ninelerinden farklı olarak mutluluğu ertelemeyi reddetmekte, hatta böyle bir düşünceye tahammül bile edememektedir" dedi.

"GERÇEK BİR TELEVİZYON İKONUDUR"

"Acun Ilıcalı olmak istediğimiz kişi ya da şeyin temsilini üstlenmiş medyatik bir kişilik olarak karşımıza çıkıyor" diyen Özben, daha sonra şunları kaydetti: "O, ülkemizde popüler kültürün milyonlarca takipçisinin en çok aşina olduğu isim ve gerçek bir televizyon ikonudur.

"KİTLELERİN HAYAL DÜNYALARINA GİREBİLEN TEK TELEVİZYONCU"

Özellikle, kapri pantolon, spor ayakkabı ve tişört/gömlekten oluşan klasik 'turist kıyafetleri' içerisindeki Acun Ilıcalı Türkiye'de kitlelerin hayal dünyalarına teklifsizce girebilen tek televizyoncudur. Acun Ilıcalı, günümüz modernlik koşullarında, eğitim kurumlarının, örgütlü mesleki yaşamın ve diğerlerinin asla veremeyeceklerinin düşünüldüğü şeyleri tek başına vaat etmektedir

"YAPTIĞI PROGRAMLAR ONU ŞÖHRET YAPTI"

Türkiye'ye. Yüzer-gezer bir yaşam, kimlik, hayaller ve belki şöhret. Onu şimdiden bir televizyon ikonu yapan şey ise, hiç kuşkusuz, yaptığı programlar, kullandığı söylemler ve tercih ettiği giyim kuşamıyla biz 'hazır kıta' turistleri temsil ediyor olmasıdır.

Artık hepimiz dünyanın tadını çıkarmanın peşindeyiz ve bizlere küreselleşme diye pazarlanan şeyi de düşlerimiz ve arzularımız oluşturuyor. Hepimiz, 'öderim ve alırımla ifade edebileceğimiz bir imkanlar çokluğunun ve özgürlüğün hayalini taşıyoruz. Kısacası, hepimiz, geleceği düşünmeden anı yaşamak biçiminde de değerlendirebileceğimiz bir 'turist sendromunu yaşıyoruz. Bu koşullarda Acun Ilıcalıolmak istediğimiz şey ya da kişinin mücessem misali oluveriyor."