Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2500.11
BIST 100
9454.01
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Adeviyye Meydanında katliam: 200 ölü

Mısır'da güvenlik güçlerinin Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere açtığı ateş sonucu 200 kişi öldü, 4 bin 500 kişi yaralandı.
Adeviyye Meydanında katliam: 200 ölü
27 Temmuz 2013 14:28:00
Mısır'da güvenlik güçlerinin Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere açtığı ateş sonucu 200 kişi öldü, 4 bin 500 kişi yaralandı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, güvenlik güçleri Baltacıların da desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere ateş açıp, gaz bombasıyla müdahale etti. Gerçek mermilerin kullanıldğı silahlı saldırı sonrası 200 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 4 bin 500 kişi yaralandı.
Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi basın sözcüsü Yusuf Tal'at, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geceden bu yana devam eden olaylarda ölü sayısının 200'e çıktığını, yaralıların da 4 bin 500'ü bulduğunu belirtti.
Hastane yetkilileri de yaralılardan 300'ünün polisin kullandığı gerçek mermiyle başından ya da göğsünden vurulduğunu, çok sayıda ağır yaralı olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirttiler.
Keskin nişancı iddiası
Öte yandan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) "Hürriyet ve Adalet Portali" isimli resmi internet sayfası bazı keskin nişancıların Rabiatul Adeviyye meydanı yakınındaki Ezher Üniversitesine bağlı Davet Fakültesi binasına çıkarak göstericilerin üzerine, hedef gözeterek gerçek mermiyle ateş ettiği iddia etti.
Sitenin haberinde, ayrıca polislerin Rabiatul Adeviyye meydanından Medinetu'n-Nasr Mahallesi'ndeki sigorta hastanesine getirilen onlarca yaralıyı gözaltına aldığı bildirildi.
Görgü tanıkları meydandakilerin güvenlik güçlerine kaldırım taşlarıyla karşılık verdiğini ve zırhlı araçların meydana girmesini engellemek için barikatlar kurduğunu söyledi.
Polisin meydana açılan Nasır City'deki çevre caddelerden de göstericilere müdahale ettiği ve zaman zaman gerçek mermi kullandığı iddia edildi.
Meydandaki gösterilere katıldıktan sonra evlerine dönen bazı göstericilere ise Ramses Meydanı ve 6 Ekim Köprüsü'nde saldırı düzenlendi.
Saldırılardan dolayı Kahire'nin doğusu ile batısını birbirine bağlayan 6 Ekim Köprüsü trafiğe kapatıldı.