Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2513.12
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Anadolu kültürü Londra'ya taşındı

Londra'nın kuzeyinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Anadolu Kültür Festivali", Türkler ve İngilizlerden yoğun ilgi görüyor
Anadolu kültürü Londra'ya taşındı
10 Haziran 2013 00:00:00
Londra'nın kuzeyinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Anadolu Kültür Festivali", Türkler ve İngilizlerden yoğun ilgi görüyor

İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yıl yedincisi düzenlenen "Anadolu Kültür Festivali"ne, Türkler ve İngilizler büyük ilgi gösteriyor. Londra'nın kuzeyindeki Clissold Park'ta önceki gün başlayan ve gelecek pazar günü sona erecek festivalde, Mehter takımı, sema gösterisi, Hacivat-Karagöz oyunları ve ata sporu yağlı güreş müsabakalarıyla Anadolu kültürü tanıtılıyor. Toplam 40 çadırın yer aldığı festival alanında, geleneksel Türk yemeklerinin sunulduğu stantların önünde kuyruklar oluşurken, el sanatlarına ayrılan stantları ilgiyle gezen ziyaretiçler, görevlilerden bilgi alıyor.

Anadolu Toplum Derneği ve Süleymaniye Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen festivale, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok, İngiliz Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarasına seçilen ilk Kıbrıslı Türk olan ve "Barones" unvanını alan Meral Ece, çok sayıda milletvekili, belediye meclis üyesi ve davetli katıldı.

FESTiVALiN BiRÇOK AMACI VAR

Anadolu Kültür Festivali Organizasyon Komitesi üyesi Hakan Yıldırım, festivalin birkaç amacı olduğunu ifade ederek, "İlki buradaki gençlere kendi kültürünü anlatmak. İkincisi, Londra'da yaşayan diğer milletlerin bireylerine Anadolu kültürünü tanıtabilmek. Bir diğeri de memleketine sık gidemeyen insanlar için kaynaşma ortamı oluşturmak ve memleket özlemini bir nebze olsun gidermek" diye konuştu.

Daha çok kişinin ziyaret edebilmesi için festivali 9 gün yaptıklarını dile getiren Yıldırım, "9 günlük festival fikrini ortaya attığımızda başta belediye olmak üzere resmi kurumlar bize 'Bir festival iki günü geçmez, 9 günlük festivalin maliyetini, işgücünü, enerjisini karşılayamazsınız' dediler. Biz kendi insanımıza güvendik. 7 senedir 9 gün süren bir festival yapıyoruz" ifadelerini kullandı.