Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2306.43
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ARABA KİRİNİ EN İYİ GİZLEYEN RENK HANGİSİDİR?

Araç sahibi kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri araba kirinin en iyi gizleyen renk hangisidir? sorusu olarak öne çıkar.
ARABA KİRİNİ EN İYİ GİZLEYEN RENK HANGİSİDİR?
26 Nisan 2023 12:09:12
Araç sahibi kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri araba kirinin en iyi gizleyen renk hangisidir? sorusu olarak öne çıkar.

Araç sahibi kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri araba kirinin en iyi gizleyen renk hangisidir? sorusu olarak öne çıkar.

Özellikle yeni araç sahibi olmak isteyenlerin dikkate alması gereken bazı hususlar vardır. Aracın rengi de bu hususların başında gelir. Aracın görüntüsü için ana etmen boyadır. Araba boyası araç alım satımında büyük oranda bilgi verirken aynı zamanda görüntü bakımında da önemli bir noktada tutulur. Özellikle ikinci el araç alırken dikkat edilen ilk şey aracın boyalı olup olmadığıdır. Bu durumun nedeni aracın kazalı ya da hasarlı olup olmadığının anlaşılabilir olmasıdır. Boyanın araç üzerindeki bir diğer etkisi de boyanın sahip olduğu renk tonudur. Her rengin ayrı bir çekiciliği olsa da rengin kullanışlı olup olmadığı da önemli bir konudur. Özellikle aracını sürekli yıkatmaya vakti olmayan kişiler için aracın sahip olduğu renge dikkat etmek faydalıdır. Peki hangi renk aracın kirini en iyi gizler? Araba alırken hangi renkler tercih edilmelidir? Hangi araba rengi kir göstermez? İşte yanıtı...

siyah araba_e8c42f472363d01d7640f0270c1afbfb.jpg

HANGİ RENK ARABA KİRİ DAHA AZ GÖSTERİR?

Aracını sürekli yıkayamayan ya da yıkamaya vakit bulamayanların en çok araştırdığı konu hangi renk araba kiri daha az gösterir? sorusudur. Temizlik noktasında aşırı hassas değilseniz aracınızı her hafta yıkatmanız pek de mümkün olmayabilir. Bu durumda yapılacak en güzel şey araç alırken hangi rengi seçmenin daha iyi olacağına karar vermektir. Bu konuda dikkate alınması gereken nokta kirin boyanın rengi ile özdeşleşmesine olanak tanımaktır. Dolayısıyla parlak ve koyu renklere sahip araçların kiri gösterme oranı biraz daha fazladır. Kahve tonlarında tasarlanan araçlar kiri en iyi absorbe eden modellerin başında gelir. Bu tonlarda tasarlanan araçların kiri ve tozu saklama kapasitesi oldukça yüksektir. Dolasıyla bu renk tonlarında olan araçlar daha uzun süre temiz kalabilir. Özellikle altın rengi araçların toz ile aynı tonlara sahip olması var olan kirin görünmez bir hale gelmesini sağlar. Parlaklığıyla da yansıma özelliğini sunan altın rengi tozla aynı tonlara sahiptir. Böylece toz ve kir diğer kişilerin dikkatini çekmez. Araba üzerindeki kirleri gizleyen bir diğer renk şampanya rengidir. Yine altın renginin farklı bir tonu olarak öne çıkan bu renk de araba üzerindeki kiri güzel bir şekilde gizler. Toz, kir ve çamur gibi renklere yakın olan bu renk kapatıcı özelliği görür. Yine açık kahverengi, metalik gri, beyaz ve gümüş renkleri de kiri fazla belli etmeyen renklerdendir. Özellikle beyaz rengin kir gösterip göstermeyeceği merak edilse de beyaz kiri iyi gizleyen renklerden biridir. Su lekesi, toz ya da kirler beyaz boya üzerinde kamufle olarak göze çarpmaz. Birçok kişi durumun tam aksi olduğunu düşünse de beyaz arabalar kiri en iyi gizleyen modellerdendir. Ancak kırmızı renkte çamur ya da koyu renkte oluşan lekeler için bu durum değişir. Koyu renkteki kir ve çamur beyaz renk üzerinde daha fazla göze çarpar.

sarı araba_5468c1a3e9312eaa1292f85ac9e251b5.jpg

KİRİ EN ÇOK GÖSTEREN ARABA RENKLERİ NELERDİR?

Kiri en çok gösteren araba renkleri nelerdir? sorusuna yanıt arayanlar için, ilk sırada siyah renk gelir. Birçok kişi siyahın toz ve kiri daha iyi gizleyeceğini düşünse de ne yazık ki durum böyle değildir. Siyah renk parlak bir görünüme sahip olduğundan üzerinde düşen kir veya toz tanecikleri daha fazla belirginleşir. Su lekeleri kurudukları zaman beyaz tonlara dönüşür ve arka planı siyah olan bir yüzeyde tamamen belirginleşir. Bu yüzden siyah renkli araçlarda toz ve kir daha fazla belli olur. Siyah araç üzerinde belirgin bir şekilde görülmeyen tek şey yoldan bulaşan katranlardır. Bunlar siyah renkte oldukları için siyah boyaya sahip araçlarda kamufle olurlar. Lacivert ve kırmızı renkler son derece gösterişli ve çekici olsa da kullanımı biraz zordur. Toz ve kiri siyah kadar göstermeseler de lacivert ve kırmızı renkli araçlarda da toz bariz bir şekilde görünür. Ancak mavi tonlarında bir araç satın alınacağı zaman mavinin açık tonlarının tercih edilmesi tavsiye edilir.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan