Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2324.46
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ARABA KOLTUĞUNDAKİ LEKELER NASIL ÇIKAR?

Araç bakımı söz konusu olduğunda merak edilen soruların başında araba koltuğundaki lekeler nasıl çıkar? sorusu gelir. Birkaç yöntemle bu durumdan kurtulmak mümkün.
ARABA KOLTUĞUNDAKİ LEKELER NASIL ÇIKAR?
28 Nisan 2023 15:46:52
Araç bakımı söz konusu olduğunda merak edilen soruların başında araba koltuğundaki lekeler nasıl çıkar? sorusu gelir. Birkaç yöntemle bu durumdan kurtulmak mümkün.

Araç bakımı söz konusu olduğunda merak edilen soruların başında araba koltuğundaki lekeler nasıl çıkar? sorusu gelir. Birkaç yöntemle bu durumdan kurtulmak mümkün.

Arabalar söz konusu olduğunda göze çarpan ilk nokta aracın temizliğidir. Basit gibi görünse de aracın temiz görünmesi önemli bir noktadır. Kirden arınmış ve bakımları düzenli olarak yapılmış bir araba bakımsız ve kirli bir araca göre daha alımlı görünür. Ayrıca temizlenmiş bir araçta sürüş keyfi de artar. Aracın iç aksanları söz konusu olduğunda göze ilk çarpan parça koltuklardır. Konforlu olmasının önemli olması ne kadar önemliyse temiz ve bakımlı olması da o kadar önemlidir. Koltuklar araç içinin nasıl görüneceği üzerinde etkili parçalardandır. Araç bakımı konusunda henüz bilgi sahibi olmayan bireylerin sıklıkla araştırdığı konular arasında koltuk lekeleri gelir. Zaman zaman araç koltuklarında farklı sebeplere bağlı olarak lekeler meydana gelir. Peki araba koltuğundaki lekeleri çıkarma yöntemleri nelerdir? İşte merak edilenler...

araba koltuğu_d3f4d7e07ca399ff41908fabda538c28.jpg

OTO KOLTUĞUNDAKİ LEKELERİ ÇIKARMA YÖNTEMLERİ

Oto koltuğundaki lekeleri çıkarma yöntemleri farklı şekillerde uygulanabilir. Araba koltuğundaki döşemeye uygulanan temizlik yöntemleri ile inatçı lekeler giderilebilir. Araba koltukları tozun ve kirin en fazla biriktiği yerlerdendir. Bazen kahve ya da su dökülmesi sonucu da istenmeyen lekeler meydana gelebilir. Oluşan lekelere anında müdahale edilmediğinde ise lekenin çıkarılması epeyce zorlaşır. Koltuk lekeleri üzerinde çalışırken dikkate alınması gereken noktalardan biri temizliğin ince işçilikle yapılmasıdır. Dikiş bölümleri kirin ve tozun daha fazla hapsolmasına yol açar. Bu yüzden koltuk temizliğinde dip noktalarda bulunan tozları tamamen çıkardığınızdan emin olmalısınız. Koltuk temizliği için ilk olarak gereken malzemeleri hazırlayın. Bunun için gerekli olan şeylerden biri koltuk temizleme ürünüdür. Toz ve kirin koltuk üzerinden temizlenmesi için elektrikli süpürge ve lekeleri daha kolay çıkarmaya yarayan bir buhar makinesi temizliğin hem keyifli hem de zahmetsiz olması için gereklidir. İlk olarak koltuk döşemelerinde bulunan toz ve kir parçacıklarını elektrikli süpürge ile alın. Tozdan arınan koltuk lekesini temizlemek artık kolay olacaktır. Döşemeye uygulanan ön işlem sonucunda ana temizlik için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Oluşan lekeler için uygulanabilecek ikinci ve önemli adım leke üzerine temizleyicinin püskürtülmesidir. Bu işlem için temizleyicinin kumaşa zarar vermeyecek olması önemlidir. Ağartıcı içeren temizleyiciler koltuk renginde solmalar meydana getirebilir. Temizleyici ile temas ettirilen alan üzerine püskürtülen ürün bir süre bekletilir ve leke üzerinde iyice nüfuz etmesi beklenir. Yumuşayan lekeler nemli bir havlu yardımıyla ovalanarak çıkarılır. Temizlik işleminden sonra kurulama yapılması önemlidir.

koltuk temizliği_be377914d6b94a149dede5c2cf19c188.jpg

EV YAPIMI TEMİZLEYİCİLERLE OTO KOLTUĞUNDAKİ LEKELERİ TEMİZLEME YOLLARI

Ev yapımı temizleyicilerle oto koltuğundaki lekeleri temizleme yolları çeşitlilik gösterir. Uygulanacak yöntemlerle ağartıcı ya da zararlı ürün kullanmadan lekelerden kurtulmak çok daha kolay. İlk karışım su, sirke ve bulaşık deterjanı ile oluşturulabilir. Sirkenin temizlik üzerindeki etkisi yadsınamaz. ½ oranında su ve sirke karışımı bir şişeye alınarak üzerine bir miktar yumuşak sabun ya da bulaşık deterjanı eklenir. İyice homojen hale gelen karışım leke üzerine püskürtülür. Bir fırça ya da bez yardımıyla leke üzerinde dairesel hareketlerle ovalama yapılır ve leke çıkana kadar bu işlem devam eder. Lekeyi çıkarmak için uygulanan gücün dengeli olması önemlidir. Sert yapılan ovma işlemi lekenin daha derine inmesine ya da döşemenin zarar görmesine yol açabilir. Karbonat ve su karışımıyla da aynı işlem uygulanabilir. Bunun için de ılık suya bir miktar karbonat ekleyerek karışım hazırlanır. Bu karışımın uygulandığı bölge bir fırça yardımıyla ovulur. Kola ya da kahve lekesi gibi inatçı lekeler için biraz daha set kıllı fırçaların tercih edilmesi önerilir.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan