Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2292.44
BIST 100
9070.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Asıl hedef, Anadolu İslam'ı

Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Aydın Bolat, Gezi Parkı eylemlerinin uluslar arası destekli kalkışma olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Amaçları, Anadolu insanının ve İslam dünyası halklarının iradesini kırmak, özgürlük ve hak arayışlarını bitirmek, emperyalizme ve zalim rejimlere karşı dirençlerini Türkiye üzerinden yok etmek."
Asıl hedef, Anadolu İslam'ı
11 Haziran 2013 00:00:00
Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Aydın Bolat, Gezi Parkı eylemlerinin uluslar arası destekli kalkışma olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Amaçları, Anadolu insanının ve İslam dünyası halklarının iradesini kırmak, özgürlük ve hak arayışlarını bitirmek, emperyalizme ve zalim rejimlere karşı dirençlerini Türkiye üzerinden yok etmek."

KENAN ADEM KIZILAĞIL / ANKARA-

SDE Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Aydın Bolat, Gezi Parkı olaylarının provokasyonlara dönüşmesinin arkasındaki gücü Batı olarak işaret etti.

Bolat, "Olaylar patlak verir vermez dışarının tepki, ilgi ve merakına bakarak derhal bu olayın dışarıdan destekli uluslararası bir kampanya olduğu anlaşılabilir. Suriye'de 2 yıl içinde 120 bin insanın katledilmesine göz yumanlar daha ziyade batı çevreleri Taksim'deki 10 ağaç için Devlet Başkanı düzeyinde demeçler vererek Türkiye aleyhinde canlı yayınlar yaptılar. BBC ve Fransız kanalları provokatörleri görmeyerek polis şiddetini(!) servis ettiler" dedi.

Ağaç, tencere, tava kamu kamuflaj

Yaşanan olaylarla birlikte Erdoğan düşmanlığı, AK Parti karşıtlığı körüklenerek değişim sürecine takoz koyma eyleminin ortaya konulduğunu vurgulayan Bolat, "Terör, şiddet, toplumsal kalkışma ile korku salınarak siyaseti tanzim etmek istenildi. Masum duyguların, sıradan vatandaş taleplerinin, demokratik muhalefetin terörizeedilerek kaos yaratılması Türkiye karşıtı emellere alet edildi. Sonuçta bu eylem ortaya koyduğu maliyet itibariyle ve izlediği seyirle masum bir çevre hareketi değil, ağaç kesmeye karşı bir tepki değildir. Tencere tava şakırtısıyla ev kadınlarının yani sıradan halkın yaptığı bir protestonun çok ötesinde derin emelleri olan bir saldırıdır. Ağaç, tencere, tava bunun sadece kamuflajıdır. Yeni Türkiye'ye, ülkemize, huzurumuza, istikrarımıza, barışımıza, inancımıza, birlik ve beraberliğimize yönelik bir komplodur" şeklinde konuştu.

DİRİLİŞ RAHATSIZ ETTİ

"Temel hedef aktör olarak Başbakan Erdoğan gözükse de onun sembol imajının arkasında Yeni Türkiye tablosu ve Yeni Türkiye vizyonu vardır" diyen Bolat, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yeni Türkiye'nin demokratik değişim ve dönüşüm süreci. Yani halkın 10 yıllık kazanımları hedef tahtasındadır. Erdoğan kalenin görünen burcu Türkiye'deki değişimin siyasi aktörüdür. Onun arkasında hükümet, halkın iradesi ve iktidarı hedeftedir. Erdoğan'ın karizmasını çizerek süreci tersine çevirmek, onu bertaraf ederek değişim durdurmak isteniliyor. Erdoğan'dan sonra Sayın Gül, manevi siyasi önderler sıradadır. 28 Şubat kimleri hedef yaptıysa bu kalkışmada onları hedefine koymuştur. Türkiye'nin tarihsel dirilişi ve geri dönüşü durdurulmak isteniliyor. Anadolu insanının ve İslam dünyası halklarının iradesini kırmak, özgürlük ve hak arayışlarını bitirmek, emperyalizme ve zalim rejimlere karşı dirençlerini Türkiye üzerinden yok etmek istiyorlar. İlham kaynağı ve model ülke Türkiye imajı, yükselen Türkiye imajı ve uluslararası itibarı baltalanıyor. Hazırlıkları devam eden Yeni Dünya sisteminde Türkiye'nin etkisini engellemek, rolünü küçültmek, Türkiye'nin İslam Dünyası'yla birlikte alacağı yeri zayıflatmak çabasındalar. Uluslar arası Türkiye düşmanı ittifak; provokasyon denemesinden bir sonuç alamayacaklardır. Değişimin dayandığı güç dinamikleri bu testide başarıyla geçecektir. Çünkü Türkiye artık eski Türkiye değildir."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan