Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2423.13
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Asıl hedef Türkiye

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "17 Aralık Küresel Operasyonu ile karşı karşıyayız. Gezi'nin devamı olan Küresel Operasyonun amacı birlik ve beraberliği bozmak, ülkemizi yurtdışına küçük düşürmektir. Dün olduğu gibi bugün de asıl hedef Türkiye'dir" dedi.
Asıl hedef Türkiye
20 Mart 2014 11:36:00
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "17 Aralık Küresel Operasyonu ile karşı karşıyayız. Gezi'nin devamı olan Küresel Operasyonun amacı birlik ve beraberliği bozmak, ülkemizi yurtdışına küçük düşürmektir. Dün olduğu gibi bugün de asıl hedef Türkiye'dir" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 17 Aralık operasyonuyla ilgili olarak Milat Gazetesi'ne konuştu. Operasyonun kirli bir tuzak olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, darbeler, muhtıralar ve demokrasiye yönelik müdahalelerin Türkiye'nin buhranları olduğunu söyledi.

Küresel operasyon

Gündoğdu, "27 Mayıs Darbesi, 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül İhtilali, 28 Şubat Postmodern Darbesi, 27 Nisan E-Muhtırası ve Ayışığı, Sarıkız, Ergenekon gibi müdahale girişimleri demokrasimizin ciddi buhranlar yaşadığı, ülkemizin ve milletimizin her alanda kaybettiği zaman dilimleri oldu, bu süreçlerde ülkemiz dünyadan biraz daha koptu. Şimdi de 17 Aralık Küresel Operasyonu ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

4Y de oluşturulsun

Gündoğdu şunları söyledi: "17 Aralık'la birlikte ortaya çıkan "Büyük Türkiye" hedefini akamete uğratmaya dönük sivil vesayet çabası ve paralel devlet yapılanması,akamete uğratmaya dönük sivil vesayet çabası ve paralel devlet yapılanması, milleti ve devleti demokratikleşme, özgürleşme yolculuğundan döndürmemelidir. Şunu da belirtmeliyim; İktidarın 3 Y sloganı var. 'Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla mücadele. 3 Y formülüu2026 Bende bir çağrıda bulunuyorum; 4. 'Y' yi yani yağcılıkla mücadeleyi hayata geçirin. Geçirin ki bugün Hakan Fidan'ı İrancı gösterenlerin, İran devletinin kendisine yakın gördüğü katil Esed'e değil, onun karşısındakilere yardım götürürken TIR'ları durduranlar bu iktidara yağ çekerek göreve gelmiş insanlardır. Öyleyse yolsuzlukla da yağcılıkla da mücadele edilmelidir"

Silah değil siyaset konuşsun

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Çözüm Süreci ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu: "Öncelikle 'bir yılı aşkın bir süredir analar ağlamıyorsa, doğru yoldayız' demektir ve bu yoldan geri adım atmamalıyız, uyarısıyla söze başlayayım. Biz, etnik kimliklerin birini diğerinden daha değerli ya da değersiz gören ırkçı ideolojileri, birliğimize, dirliğimize yönelik bir tehdit olarak değerlendiriyoruz. Kardeşlik ikliminin bu toprakların mütemmim cüzü olduğu inancıyla, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine de "Çözüm Süreci"ne de destek olduk, destek oluyoruz. Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almayı millet tarafından verilmiş bir görevin ifası olarak gördük. Türkiye'yi tabiri caizse karış karış gezdik. Çözüm iradesini destekleyecek girişimlerin ya öncüsü ya da paydaşı olduk. Ve silahlar sustu. Türkiye için bu önemli bir süreç. Silahların değil siyasetin konuşma zemininin oluştuğu ve Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarıyla sivil siyasetin daha da güçlendiği bir ortamda artık toplumsal rehabilitasyon başlatılmalı, çözüm süreciyle ilgili demokratik adımlar ivedilikle atılarak toplumun beklentileri karşılanmalıdır." HAMİ FİSKECİ