Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2417.30
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aşka yolculuğu anlatıyoruz

Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı 'Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' isimli dizinin ikinci sezonu başlıyor. Basın toplantısında konuşan dizinin başrol oyuncusu Yusuf Gökhan Atalay, "Biz Yunus Emre'nin aşkını değil, aşka yolculuğunu anlatıyoruz" dedi.
Aşka yolculuğu anlatıyoruz
15 Ocak 2016 12:25:00
Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı 'Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' isimli dizinin ikinci sezonu başlıyor. Basın toplantısında konuşan dizinin başrol oyuncusu Yusuf Gökhan Atalay, "Biz Yunus Emre'nin aşkını değil, aşka yolculuğunu anlatıyoruz" dedi.

19 Ocak'ta TRT 1'de ikinci sezonu yayınlanmaya başlayacak 'Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' isimli dizinin tanıtım toplantısı, Beykoz Kundura Film Platolarında gerçekleştirildi. Toplantıya dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, Yönetmen Emre Konuk ve dizinin oyuncuları katıldı. Oyuncular, tanıtım toplantısına dizide giydikleri kostümlerle katıldı.

PROJE ÜZERİNDE ÇOK ÇALIŞTIK Toplantıda ilk olarak konuşan dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, "Hazreti Yunus'u, onunla beraber onun kültür ve irfan dünyasını ekrana getirmek başlı başına bir sorumluluk ve mesuliyet duygusunu da beraberinde getiriyor. Bu duygu ve düşüncelerle projemizi hayata geçirirken, uzun ve meşakkatli bir ön hazırlık süreci oldu. Yani her ne kadar Diriliş Ertuğrul projesinde bir bilgi ve malumat olsa da, Yunus Emre projesi üzerinde o dönemin irfan dünyası üzerinde derin bir çalışma içerisine girdik" dedi.

BİRÇOK DEĞERİMİZ VAR Bütün projelerin sinemaya aktarılarak dünyanın birçok yerinde gösterilmesini sağlamak gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "Bir milletin temel değerleri nedir? Kurucu her alanda, kültür, sanat, siyaset alanda, kurucu figürleri ön plana çıkarmamız lazım. Yunus Emre'yi, Mevlana'yı bugüne kadar bizim çoktan yapmamız lazımdı. Maalesef çok geç kaldık. Bizim birçok değerimiz var. Yunus Emre projesini de sinemaya taşımayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Yönetmen Emre Konuk ise dizinin kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini belirterek, Yunus Emre'yi izleyiciye aktarabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

YUNUS EMRE'DEN AŞKA YOLCULUĞA

Yunus Emre rolünde oynayan Yusuf Gökhan Atalay, "Geçen sezon da başlarken, hikayemize hakim olduğumuz için önden söyleme şansımız olmuştu. Seyircinin sabretmesini söylemiştik. Çünkü biz Yunus Emre'nin aşkını değil, aşka yolculuğunu anlatıyoruz. Yani nereden nereye geldiğini anlatıyoruz. Bu süreç içerisinde de her beşer gibi yaptığı hatalar oluyor. Bir sihirli değnekle olmadığını bunun, bir mücadele ile dertle dertlenmeyle bir yol arar olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. O yüzden yine iyi bölümlerde seyirci, bu böyle oldu mu, bu yapıldı mı şeklinde bir şeyler aklına gelebilir, demesinler. Biz zaten onun nasıl düzeldiğini anlatıyoruz" diye konuştu.

ÖZLEM DOĞAN