Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2422.73
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aynı tas aynı hamam! Pişman olmak bile nasip olmamış

22 Eylül 2020 14:31:11
​28 Şubat döneminin baş aktörlerinden, dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, başörtülü kızların okula girmemesi için elinden geleni yapmıştı. Alemdaroğlu'nun yıllar önce HaberTürk'te konuk olduğu programda sarf ettiği sözler sosyal medyada yeniden gündem oldu. Zihniyetinin hiç değişmediğini gösteren Alemdaroğlu, başörtüsünü Türklük ile ilişkilendirirken; "Başörtüsü Türklükten uzaklaşmak demek. Yaptıklarımdan pişman değilim" ifadelerini kullanmış.

28 Şubat'ın 'başörtüsü yasakçısı' olarak bilinen eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun katıldığı TV programında genç kızlarla inançları yüzünden adeta savaştığı, onların okula girememeleri, eğitim alamamaları için talimatlar verdiği için zerrece pişmanlık duymadığını, yasakçı ve ayrımcı zihniyetinin hiç değişmediğini gösterdiği anlar sosyal medyada yine gündem oldu.

AYARSIZ VE BİLGİSİZ İFADELER


Alemdaroğlu kendi talimatıyla gerçekleşen çirkin uygulamalar, tarihe kara bir leke olarak geçen utanç tablosu görüntülerle ilgili pişmanlık duymadığını belirtirken başörtüsünün şu an serbest olmasını, başörtülü öğretmen ve öğrencilerin olmasını, büyükelçilerin olmasını Türklükten uzaklaşmak olarak gördüğünü söylemiş.

Alemdaroğlu'nun 2017 yılında yaptığı açıklamalar sosyal medyada yine gündem oldu ve büyük tepki çekti.