Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2323.74
BIST 100
9073.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Soylu CHP'nin yalanını çürüttü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "CHP'li belediyeler için özel bir birim kurdu" iddiasına ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayınladı.
Bakan Soylu CHP'nin yalanını çürüttü
12 Ağustos 2022 20:07:51
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "CHP'li belediyeler için özel bir birim kurdu" iddiasına ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li Seyit Torun'un "İçişleri Bakanlığı CHP'li belediyeler için özel bir birim kurdu" iddiasına ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

'Doğrular rakamlarıyla videoda'

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, "Devleti itibarsızlaştırmak, Denetimi etkisiz kılmak, Böylece yapanın yanına kar kalmasını sağlamak... Yalanlarla yanlışı örtmeye müsaade edilemez. CHP'li Belediyeleri soruşturmak için İçişleri Bakanlığı'nda özel birim kuruldu.' Yalanı. Doğrular, rakamlarıyla videoda." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Birkaç zamandır CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları bir takım iddiaları dile getiriyorlar. İddialarına göre; sadece CHP'li belediyelerin açıklarını aramak için özel bir birim kurulmuş. Sözde birime talimat verilmiş, hatta açık bulamayanlar ceza ile tehdit edilmiş. İçişleri Bakanlığı'nda rastgele, kanunsuz, mevzuatsız bir birim kurulamaz. Hiçbir devlet memuruna da kanunsuz, gelişigüzel ceza verilemez. İddianın sahibi belki bilmez, ama bu ülkede idare hukuku diye bir disiplin vardır. Buna ait mahkemeler ve bir hukuk vardır."

"Vatandaşlarımız bu tip kurumlarda veya belediyelerde gördüğü bir takım kanun dışılıkları, hem valiliklere, hem kaymakamlıklara hem İçişleri Bakanlığı'na her türlü noktaya ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayette bulunabilirler. Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı, ilgili kurumlar bu şikayetler doğrultusunda İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma onayı isterler. İçişleri Bakanı uygun görmesi halinde önce araştırma ve ön inceleme yapar. Sonrasında soruşturma izni verir. Ve dosya savcılığa intikal ettirilir."

Rakamlarla yalanladı

"Peki iddia ve itiraf edildiği gerçekten CHP'ye veya herhangi bir partiye özel bir ayrımcılık var mıdır? Bunu en iyi anlatacak olan herhalde verilen soruşturma izinlerinin ve araştırma ön inceleme onaylarının sayısıdır. Son yerel seçimlerden 8 Ağustos 2022 tarihine kadar araştırma ve ön inceleme onay sayıları toplam 2428. Araştırma ve ön inceleme onayları içinde yüzde 34'ü AK Partili belediyelere, yüzde 41'i CHP'li belediyelere, yüzde 10'u MHP'li belediyelere, yüzde 5.9'u da HDP'li belediyelere aittir. Bunun bir aşama sonrasında da, verilen araştırma onayları çerçevesinde soruşturma izinlerinin sayısı ve dağılımı da toplam 583 onay. Yüzde 33.3'ü AK Parti. Yüzde 35'i CHP. Yüzde 11'i MHP, yüzde 14'ü HDP şeklinde bir dağılım söz konusudur."

Kaynak: Sabah

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan