Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2436.18
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan'dan flaş açıklama! 'İnlerine girdik'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının inlerine girdiklerini söyledi.
Başbakan'dan flaş açıklama! 'İnlerine girdik'
03 Haziran 2014 14:31:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının inlerine girdiklerini söyledi.

1 Haziran seçimlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 81 ilinde AK Parti olduğunu, CHP ve MHP'nin toplam oylarının bile AK Parti'ye yetişemediğini belirterek, "Çatı su sızdırmaya devam ediyor, çatı bir kez daha çatladı" dedi.

Erdoğan, PKK'nın kaçırdığı çocuklar konusunda da net mesajlar verdi. HDP'ye çağrıda bulunan Erdoğan, "Bu insanlık dışı eylemi siyaset kurumu, yani HDP çözmeyecekse, bu çocuk kaçırma eylemine 'dur' demeyecekse, bu şımarıklığın sırtını sıvazlayacaksa bunu bilelim dedim. Bu sorunu çözmek için, o çocukları anneleriyle kucaklaştırmak için bizim de yöntemlerimiz var. Ama biz bu yöntemlere gerek kalmadan bu çocuk kaçırma eylemlerinin son bulmasını, kaçırılan çocukların da derhal geri getirilmesini istiyoruz. HDP'nin bu işi çözmesini bekliyoruz. Eğer korkuyorlarsa, tehdit varsa bunu söylesinler. Eğer Diyarbakır'daki o yürekli anneler gibi cesaretleri yoksa bunu da söylesinler" diye konuştu.

"İNLERİNE GİRDİK"

Başbakan Erdoğan, paralel yapı tarafından hazırlanan bir fezlekede kendisi için "suç işlemek için oluşturulan örgütün lideri dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan" ifadesinin kullanıldığını kaydetti. Erdoğan, bu fezlekelerin emniyet bilgisayarından silinmek istendiğini ancak bilgisayarların bulunduğunu ve silinmiş dosyalar kurtarıldığını kaydetti. Başbakan, daha önce paralel yapının inlerine gireceklerini ifade ettiklerini hatırlatarak, "Şu an inlerine girdik, bütün pisliklerini ortaya döküyoruz. Kaçıp saklandıkları inlerinden de sorumluları çıkaracak ve adalete teslim edeceğiz. Bu ülkede artık hiçbir darbe girişimi hesapsız kalmayacak" dedi.