Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.18
BIST 100
9068.08
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bazı illerde eğitime kar arası

Yurdun bazı illerinde kar yağışı, don olayı ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildi.
Bazı illerde eğitime kar arası
23 Aralık 2021 21:10:20
Yurdun bazı illerinde kar yağışı, don olayı ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildi.

Sinop

Sinop'ta yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ile bazı ilçelerde yarın eğitim öğretime ara verileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla il merkezi ile Erfelek, Ayancık ve Türkeli ilçelerinin tamamında, Dikmen ve Gerze ilçelerinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler için 24 Aralık'ta eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarındaki engelli ve hamile çalışanların da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Trabzon

Trabzon'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden tüm ilçelerde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Meteorolojik tahminlere göre ilimizin de içerisinde bulunduğu bölge genelinde 23-24-25 Aralık 2021 Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden tüm ilçelerimizde taşımalı eğitime 24 Aralık 2021 Cuma günü bir (1) gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına valiliğimizce karar verilmiştir."

Rize'de okullara yarın da ara verildi

Rize'de devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullara yarın da ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının aralıklarla devam ettiği ve gece saatlerinden itibaren de kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenildiği belirtildi.

Hava şartlarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla il genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 24 Aralık Cuma günü bir gün süreyle ara verildiği bildirilen açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Rize Valisi Kemal Çeber ise sosyal medya hesabından paylaşımda, öğrencilere yönelik, şu değerlendirmede bulundu:

"Kıymetli öğrencilerim, atmacalarım, yine bir kış ve yine ben yazıyorum. Ama bu sefer bir mesajlık, sonra sizi takip. O kadar yazdınız ki ve ben sizi o kadar seviyorum ki yine size kıyamadım. Yoğun taleplerinizi, değerlendirmelerinizi 'müdürlerin' yorumlarının önüne aldım ve dedim ki, benim atmacalarım okullarına gitmek için her fedakarlığı yapar, her zorluğu göze alır ve her şartta okuluna gitmek için uğraşır.

Ama gel gör ki ortalık gerçekten çok fazla kar ve buz. Her ne kadar öğrencilerim illa okula gidelim dese de ben onlara kıyamıyorum. Birisinin tırnağı incinse ben o acıyı yüreğimde hissederim. Dolayısıyla atmacalarımın hemen hemen oy birliği ile verdiği kararı onaylıyorum. Aksini söyleyen müdürlere aşk olsun diyorum."

Kastamonu'nun üç ilçesinde eğitime yarın ara verildi

Kastamonu'nun Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Kentin özellikle sahil ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde, eğitim ve öğretime 24 Aralık Cuma ara verildiği bildirildi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan