Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.53
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bilişim Vadisi'nde "Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü" düzenlendi

Bilişim Vadisi firmaları ile ekosistem içindeki firmaların AB projelerine dahil olabilmesi için "Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü" etkinliği yapıldı.
Bilişim Vadisi'nde "Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü" düzenlendi
21 Mart 2023 15:20:06
Bilişim Vadisi firmaları ile ekosistem içindeki firmaların AB projelerine dahil olabilmesi için "Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü" etkinliği yapıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, etkinlikteki konuşmasında, Bilişim Vadisi'nin en hızlı büyüyen teknoparklardan olduğunu, kurumun bir ekosistem oluşturduğunu söyledi.

Bilişim Vadisi'nin bu ekosistemi uluslararası boyuta taşımak için çalıştığını belirten Mandal, "Bilişim Vadisi'nin büyüme hızına baktığımız zaman 400'ü geçen şirket sayısı var. İhracatı 100 milyon doları geçmiş bir yapısı var. Çalışan sayıları açısından bakıldığı zaman 5 binlerde araştırmacı çalışanı olan bir yapının öz değerlendirmesini yapmak gerekiyor." dedi.

Mandal, daha nitelikli pazarlara açılma noktasında Ufuk Avrupa Programı'nın önemli bir kaldıraç görevi göreceğini düşündüklerini dile getirdi.

Burada ekosistemin önemli paydaşlarından biri olarak Bilişim Vadisi'ni gördüklerini söyleyen Mandal, şöyle devam etti:

"(Avrupa Komisyonu) 2022 yılı raporunda Türkiye'nin bilim ve araştırma alanındaki pozisyonu ileri düzeyde ifade ediliyor. Bu bizim için oldukça kıymetli. Avrupalı ortaklar, Türkiye'deki ortaklarla iş yapma noktasında ülke politikaları anlamında bu tip raporları okuyorlar. Türkiye geçmişte ne yazık ki bu konuda performansı ön planda olan bir ülke değildi ama 2022 raporunda Türkiye'nin Avrupa'ya hazır olma, yani Avrupa'daki paydaşlarla eş değer olma noktasında bilim ve araştırma alanında tek başlık bu. Birçok olumsuzluklar söyleyen başlıklar var Türkiye ile ilgili; birçoğuna katılmıyoruz ülke olarak yapılan yorumlara ama bilim ve araştırma faslında söylenenler bunlar."

Mandal, 2014'ten 2020'ye kadar olan 7 yılda Ufuk 2020 döneminde 29 projenin koordinatörlüğünü yaptıklarını belirterek, "Bunun 22'si de son 2 yılda, yani 2019 ve 2020'de gelmişti. Şimdi programın ilk 2 yılında, program 5 yıl daha devam edecek, 29 projenin koordinatörüyüz. Sadece 231 projede yer almıyoruz, artık 29'unun da koordinasyonu Türk firma veya kurumlarımız tarafından gerçekleştiriliyor." ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK'ın destek verdiği programlara değinen Mandal, Türkiye'nin Ufuk Avrupa Programı'ndaki yerini anlattı.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu da etkinliğin katılımcılara faydasına işaret etti.

Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü etkinliği

Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK iş birliğiyle Bilişim Vadisi firmalarının ve ekosistem içindeki firmaların AB projelerine dahil olabilmesi için düzenlenen etkinlikte, AB projeleri ve hibe programları anlatıldı.

Program kapsamında, farkındalık ve teşvik mekanizmasının alt kırılımlarına ilişkin eğitim etkinlikleri serisi organize edildi.

Eğitim içeriklerinin Bilişim Vadisi ekosistemindeki firmaların çalışma alanlarına göre planlandığı serinin ilk etkinliğinde, TÜBİTAK Ulusal İletişim Noktaları uzmanları tarafından eğitim sunumları yapıldı.

Katılımcı firmaların temsilcileri, sunumların ardından TÜBİTAK uzmanlarıyla birebir görüşme fırsatı buldu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan