Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2431.49
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bilmeden EVET dedim iyi ki de demişim...

AdanalI bir gençle evlenen Çinli gelinMglei,nikah masasına otururken hiç Türkçe bilmediğini söyledi. Miglei, 'Bilmeden evet dedim ama hiç pişman olmadım, iyi evet demişim' dedi.
Bilmeden EVET dedim iyi ki de demişim...
28 Şubat 2013 07:01:00
AdanalI bir gençle evlenen Çinli gelinMglei,nikah masasına otururken hiç Türkçe bilmediğini söyledi. Miglei, 'Bilmeden evet dedim ama hiç pişman olmadım, iyi evet demişim' dedi.

TÜRKİYE, Adanalı beden eğitimi öğretmeni Serdar Çelik ile Çinli gelin Miglei'yi 'Ben Bilmem Eşim Bilir' yarışmasındaki sempatik tavırlarıyla tanıdı. Yarışma sonunda otomobil kazanan çiftin Adana'da sakin bir hayatı var. Yeşil Evler Mahallesi'nde oturan çiftin tanışmaları kadar evlenmeleri de ilginçliklerle dolu.

Çift, ilginç evlilik hikayelerini anlattı. Yaklaşık 5 yıl önce internette tanışan çift, 3,5 yıl önce, Miglei'nin çalıştığı şirketin işlerini takip etmek için geldiği İstanbul'da ilk defa birbirlerini görür. Bir sonraki gelişinde ise Miglei, Serdar'ı daha yakından tanımak için Adana'ya gelir. Birbirlerini seven gençler, evlenmeye karar verir.

Her ikisi de durumu ailelerine açtığında büyük tepkiyle karşılaşır. Miglei'nin ailesi kesinlikle kabul etmez. Bunun üzerine Serdar izin alarak 20 günlüğüne Çin'e gider. 20 gün içinde hem kendini sevdiği kızın ailesine tanıtacak hem de kızı babasından isteyecektir. Miglei'nin ablası annesi ve özellikle de babası Serdar'ı çok beğenir ve evliliğe olur verirler.

Bu kez de Serdar'ın ailesi karşı çıkar çiftin evliliklerine. Serdar, ailesinin istemediğini; vizesini alan ve evraklarını hazırlayan Miglei'ye internette gözyaşları arasında anlatır. Oğlunun bilgisayar başında ağladığını gören anne, bu duruma dayanamayınca bilgisayar ekranında Serdar'ın gel demesini bekleyen Miglei'ye gelebileceğini söyler. O sıralar Mardin'de görev yapan Serdar'ın üzüntüsü sevinç gözyaşlarına döner.

Mardin'e gelen Miglei'den habersiz işlemleri tamamlayan Serdar ilginç nikahlarını şöyle anlattı: "Miglei'ye hazırlanmasını, önce belediyeye uğrayacağımızı, ardından birlikte yemek yiyeceğimizi söyledim. Daha önce iki öğretmen arkadaşımı da şahitlik yapmaları için belediyeye göndermiştim. Belediyenin ne demek olduğunu ve Türkçe bilmediği için konuşmalara müdahalede etmemesini, ne sorarlarsa 'evet' şeklinde cevap vermesini istedim. 2 yıl önceydi. Nikah masasına oturduk. Nikahımızı kıymaya gelen Belediye Başkanı, ne sorduysa o evet dedi. Böylece evlenmiş olduk. Daha önce, bana 'yabancı hatta Çinli biriyle evleneceksin' deseler 'kesinlikle olmaz öyle bir şey' derdim. Ama nasip kısmet. Şu anda çok mutluyuz, iyi ki olmuş."

Favorisi Adana Kebap

Daha sonra Adana'da davullu zurnalı bir düğünle dünyaevine giren çiftin mutlu bir beraberliği var. Selin ismini alan Miglei, çok lezzetli olduğunu belirttiği Türk yemeklerini artık yapabiliyor. Ama favorisi bir 'Adanalı' olarak tabiu00ee ki 'kebap'. İstanbul'da da kebap yediğini ancak Adana'dakinin tadının çok farklı olduğunu aktaran Miglei, "Fırında ve tava tavuk yapıyorum. Adana kebap çok seviyorum. Adana kebap süper. Şalgamdan korkuyorum. Tuz ve acı var. Yarışmada da şalgam çıkar diye çok çekiniyordum, ama acı yemek zorunda kaldım." diyor. Miglei, Türk erkeklerinin 'ana kuzuluğunun' evlilikten sonra da devam etmesini ise hiç anlayamadığını söylüyor.

Dayanamayıp gel dedim

Serdar Çelik'in annesi Hanife Çelik, oğlunun Çinli biriyle evlenmek istediğini söylediğinde çok şaşırdıklarını belirterek, yaşananları şöyle anlattı: "Olmaz dedik. Yabancı biriyle evlenecek. Tanımıyoruz, huyunu suyunu bilmiyoruz. Dili ayrı, dini ayrı. Kabul etmedik. Bir gün baktım bilgisayarın başında ikisi karşılıklı ağlıyor. Ne oldu dedim. Bizim istemediğimizi kıza söylemiş. Kıpkırmızı olmuşlar ağlamaktan. Dayanamadım geçtim bilgisayarın karşısına ona elimle 'gel' işareti yaptım. Sonra çok sevindi. Birkaç gün sonra Mardin'e oğlumun yanına geldi. Şu anda çok memnunum. Bizim gelenek ve göreneklerimizi de öğrendi."

Baba Ömer Çelik ise ilk önceleri karşı çıkmalarına rağmen Miglei'yi tanıdıktan sonra çok sevdiklerini söyledi.