Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2438.41
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BOMBALARIN GÖLGESİNDE TERAVİH

Suriye'nin Halep kentinde ölümün kol gezdiği sokaklarda insanlar her an bir bombanın ya da merminin hedefi olmayı göze alarak teravih namazı için camilere ulaşıyor.
BOMBALARIN GÖLGESİNDE TERAVİH
04 Ağustos 2013 00:00:00
Suriye'nin Halep kentinde ölümün kol gezdiği sokaklarda insanlar her an bir bombanın ya da merminin hedefi olmayı göze alarak teravih namazı için camilere ulaşıyor.

Suriye'de silah ve patlama seslerinin bir an olsun kesilmediği Halep kentinde, halk gecenin zifiri karanlığında her türlü tehlikeyi göze alarak teravih namazlarına gidiyor. Halepli ebeveynler ve çocukları, teravihlerde kısa süreliğine de olsa gündüz bulamadıkları huzuru arıyor.

Halep savaş alanı

UNESCO'nun tarihi ve kültürel miras listesinde yer alan ancak rejim güçlerinin saldırılarında harabeye dönen ünlü Halep Çarşısı ve Emevi Camisi'nin bulunduğu kadim kent Halep'te, savaşın tüm acımasızlığına rağmen halk günlük faaliyetlerini bir şekilde devam ettirmenin mücadelesini veriyor.

Camiler mevzi alanı

Ramazanın manevi atmosferini camilerde en güzel biçimde hissetmek isteyen Halepliler, rejim güçlerinin sivil silahlı ayrımı yapmaksızın roket ve havan toplarıyla saldırdığı, kimi zaman havadan bombaladığı kentte, muhaliflerin denetimindeki bölgelerin camilerinde bir araya gelmeye çalışıyor. Teravih namazı, üçüncü ramazanlarını da kan ve göz yaşı içinde geçiren Halepliler için dayanışma göstermek ve moral bulmak açısından önemli bir motivasyon kaynağı. Bu nedenle pek çok Halepli, savaşın inadına teravih namazlarına gidiyor.

Ölümden korkacak neyimiz kaldı?

Bu arada camideki çocuklar kendilerine yöneltilen fotoğraf makinesinin flaşı patlayınca birden tedirgin oluyor. Tüm cesaretleriyle koşturarak üzerimize geliyorlar. Arka arkaya hep bir ağızdan "Çekme çekme", "Güvenlik" diye bağırıyorlar. "Neyin güvenliği" dediğimizde, 12 yaşındaki Muhammed Ensar, "Ne malum Esed'in adamı olmadığın" yanıtını veriyor.