Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2308.68
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bu iki adamı el üstünde tutalım

Star Gazetesi yazarı Cemil Ertem, küresel finans oligarşisini ve Türkiye hesaplarını yazdı. Bu iki adamı el üstünde tutalım diyen Ertem, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Türkiye'nin istihbarat teşkilatının başındaki Hakan Fidan'a sahip çıkılmasını istedi.
Bu iki adamı el üstünde tutalım
06 Aralık 2013 14:49:00
Star Gazetesi yazarı Cemil Ertem, küresel finans oligarşisini ve Türkiye hesaplarını yazdı. Bu iki adamı el üstünde tutalım diyen Ertem, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Türkiye'nin istihbarat teşkilatının başındaki Hakan Fidan'a sahip çıkılmasını istedi.

İşte Ertem'in yazısının o bölümü:

Avrupa Komisyonu'ndan en büyük cezayı Deutsche Bank725.4 milyon Euro ile aldı; çünkü bütün bu sistemin ağası pozisyonunda... Bu Deutsche Bank'ın Türkiye meceralarını da yabana atmamak gerekir. Deutsche Bank'ın Türkiye'de hangi medya kurululuşu ile ortak olduğu da malumunuz artık... Bakın Avrupa Komisyonu'nun manipülasyondan ve rekabete aykırı davranmaktan 725.4 milyon Euro ceza verdiği Deutsche Bank, tam bizde Gezi olaylarının olduğu günlerde ilginç bir Türkiye raporu yayınlıyor.

Deutsche Bank, söz konusu raporunda diyor ki; Türkiye, hem yüksek büyüme hızı, hem düşük enflasyon ve sürdürülebilir cari işlemler açığı veremez (Sürdürülebilir cari işlemler açığı = giderek kapanan dış ticaret açığı ve uzun vadeli, Doğrudan Yabancı Yatırımları çeken bir iyileşme). O zaman Deutsche Bank'a göre, Türkiye'nin yapması gereken şuymuş: Büyüme hızını mümkün olduğunca düşürerek cari açığı kontrol eder hale gelecek ve Merkez Bankası da faizleri sürekli olarak hem enflasyon beklentisinin hem de dünya ortalamasının çok üzerinde tutarak, kısa vadeli finansmanı sağlayacak.

Tabii kısa ve spekülatif sermaye girişleri iki yönlü tuzaktır; birincisi TL'yi gereksiz değerli tutarak, yüksek faiz-değerli TL kısır döngüsüne yol açar ve dış ticaret açığınız sürekli büyür. İkincisi tabii ki bu balon bir yerde patlar. Ama bu balonun ne zaman patlayacağını siz tayin edemezsiniz, içerdeki oligarşik-tekelci çevreler ve küresel finans oligarşisi belirler bunu. Yani küresel finans oligarşisinin ağası olduğunu Avrupa Komisyonu cezası ile kanıtlayan bu banka, Türkiye'de stratejik medya ortaklıkları yapıyor, spekülatif ve iktisat bilimiyle alakası olmayan raporlar yayınlıyor, sonra da borsada ve sermaye piyasalarında bu raporunu doğrulayacak spekülatif işlemlere imza atıyor... Bunlar bizim bildiklerimiz ve su üstünde olanlar ancak şundan da eminiz tabii bilmediklerimiz ve suyun altında olanlar da ancak bir dağ benzetmesiyle anlatılabilir.

Bu iki adamı el üstünde tutalım!

Şimdi soruyorum küresel finans oligarşisinin ağa babası bu bankanın, yukarıda örneğini verdiğim raporunda söylediklerinin benzerini Türkiye ekonomisi için kimler söylüyor? Kimler Merkez Bankası Başkanı'nın kellesini istiyor!??

Bu arada şunu da belirteyim; bugün Türkiye'de iki önemli kurumun başında olan iki isim bu küresel finans oligarşisi ve onun siyasi cephesi tarafından istenmeyen adam ilan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Türkiye'nin istihbarat teşkilatının başındaki Hakan Fidan.

star

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan