Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2295.13
BIST 100
9040.83
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bu tabloya alışacaksınız

'Eski Türkiye'nin hortlakları yine çemkirmeye başladı. Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce, "Ezan Türkçe olsun" derken, ADD ve ÇYDD, hafız gençlerin yürüyüşünü hazmedemeyerek 'laiklik' sopasıyla milleti tehdit etti.
Bu tabloya alışacaksınız
07 Temmuz 2022 08:00:00
'Eski Türkiye'nin hortlakları yine çemkirmeye başladı. Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce, "Ezan Türkçe olsun" derken, ADD ve ÇYDD, hafız gençlerin yürüyüşünü hazmedemeyerek 'laiklik' sopasıyla milleti tehdit etti.

Haber / İlhan Çulha

LGBT’lilerin ‘onursuz’ yürüyüşüne destek veren tek parti zihniyetinin son kırıntıları, Trabzon’da icazet alan hafızların ‘Allah Allah’ nidalarıyla sokakta yürümesi karşısında adeta kudurdu. Atatürkçülüğü yıllarca istismar eden kesim laiklik üzerinden tehdide kalkıştı.

Geçtiğimiz hafta sonu Trabzon'un Of ilçesinde, eğitimlerini tamamlayan 254 hafız için icazet töreni düzenlendi. Of Müftülüğü tarafından Çarşıbaşı Büyük Camisi'nde düzenlenen törende, hafızlık eğitimlerini tamamlayan ancak Kovid-19 salgını sürecinde icazet töreni düzenlenmeyen 254 hafıza, icazet belgeleri verildi. Of Belediyesi önünde toplanan 254 hafız, Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımı eşliğinde Çarşıbaşı Büyük Camisi'ne kadar yürüdü. Kur’an tilavetleriyle yapılan yürüyüş, yıllarda laiklik kılıfı altına sığınan din düşmanlarını rahatsız etti.

Artık hazmedeceksiniz

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Of’taki hafızlarının yürüyüşünü hazmedemedi. Laiklik adı altında bu ülkede yıllarca başörtülü kızların eğitim hakkının elinden alınmasına destek veren dernekler, Atatürkçülük istismarına devam ederek, kinlerini kusuyor. ADDBaşkanı Hüsnü Bozkurt, hafızların yürüyüşünü “Cumhuriyete meydan okuma” olarak görerek, “Son dönemde ülkemizde yaşanan ve her geçen gün daha da sertleşen laiklik karşıtı eylemlere bir yenisi daha eklenmiştir. Trabzon’un Of ilçesinde hafızlığını tamamlayan 250’den fazla kişi, icazet töreni için kentte cübbeli ve sarıklı olarak dolaşmıştır. Benzer görüntüler, ülkemizin farklı illerinden de basına yansımıştır. Laiklik karşıtı bu eylemleri kınıyoruz!” şeklinde küstah açıklama yaptı.

O günler eskide kaldı

ÇYDD Başkanı Ayşe Yüksel de tehdit diline sarıldı. Yüksel, “Son dönemde ülkemizde yaşanan ve her geçen gün daha da sertleşen laiklik karşıtı eylemlere bir yenisinin eklendi. Laiklik karşıtlığının bu cesaretle gerçekleştirilmesi ciddi şekilde kaygı verici. Toplumsal kutuplaşmanın bu derecede körüklenmesi karşısında çözüm ülkemizin kuruluş felsefesidir, Atatürk’ün devrim ve ilkelerinin gerçek anlamda yaşatılmasıdır. Laiklik ilkesi, kamuculuk, Aydınlanmacılık, ilericilik, hak ve özgürlüklerin korunması ile doğrudan ilişkilidir, birinden bile ödün verilmesinin toplumsal sonuçları çok ağır olacaktır” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2022-07-07 at 00.04.20_add12ffcdebe2ee065115a79f34316ec.jpeg

Türkçe ezan istedi

Tek parti döneminde 18 yıl boyunca ezanı Türkçe okutan zihniyetin tekrar ezan düşmanlığı kabardı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce, Tele1 yayınında ezanın Arapça'ya çevrilmesinin hata olduğunu ve Türkçe okutulması gerektiğini savundu. İnce, "Herhangi bir yerde ezan sadece Arapça söylenir diye iddia edilmiyor. Arapça ezan; Arap ve kültürel emperyalizmdir. Ne zararı var 'Tanrı uludur Tanrıdan başka yoktur tapacak'ın? Ha Arapça olmuş ha Türkçe" diye hadsiz sözler sarf etti.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan