Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2489.40
BIST 100
9506.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bu zeytin ağacı artık çok özel

Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır beldesinde bulunan bin 650 yaşındaki zeytin ağacı, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından anıt ağaç olarak tescillendi.
Bu zeytin ağacı artık çok özel
07 Mart 2013 07:01:00
Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır beldesinde bulunan bin 650 yaşındaki zeytin ağacı, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından anıt ağaç olarak tescillendi.

Manisa Valiliği tarafından başlatılan "Turizm Seferberliği ve Markalaşma" projesi kapsamında ilçenin tarihi, kültürel ve beşeri zenginliklerinin tespit edilmesi ve tanıtılması için yapılan "İlçe Marka Takımı" toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, söz konusu ağacın yaşının tespiti için kaymakamlık tarafından Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi'ne müracaat edildi. Fakülte Bölüm Başkanı Prof. Yasin Altan tarafından ağacın bulunduğu yerde yapılan incelemede, yaşının bin 650 olduğu belirlenerek resmu00ee yazıyla bildirildi. Anıt ağaç olarak tescillenmesi için Koruma Bölge Müdürlüğü'ne müracaat edildi. Denizli Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun 25 Ocak 2013 tarih ve 64 sayılı kararıyla tabiat yapısı, ölçüleri ve diğer özellikleri bakımından anıt değerine sahip olan zeytin ağacının anıt ağaç olarak tescil edilmesi uygun bulundu. Bu durumun fırsata dönüştürmek için tanıtım gerektiğini belirten Kırkağaç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Melikşah Taşkın, "İlçemiz, konum itibariyle Antalya ve Çanakkale karayolu üzerinde bulunuyor. Buraya gelen turistlerin yöreyi kolayca ziyaret edebilmesi için peyzaj projesi çalışmalarına başlıyoruz. Ardından anıt ağaç ve çevresine güzel bir düzenleme yaparak hem koruma altına almış hem de ziyaretçiler için uygun bir ortam hazırlamış olacağız. Anıt ağacın bundan sonra gerek bakımı gerekse zirai mücadele aşamasında yapılması gerekenler müdürlüğümüzün kontrolü altında olacak." dedi.