Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2436.90
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Bugün' özür diledi

Başbakan Erdoğan ve Bakan Fatma Şahin'in yanlış anlaşılmalara yol açacak şekilde oynanan fotoğrafı için Bugün'den yeni bir açıklama daha geldi. Gazete bu sefer ki açıklamasında özür diledi.
'Bugün' özür diledi
05 Aralık 2013 17:23:00
Başbakan Erdoğan ve Bakan Fatma Şahin'in yanlış anlaşılmalara yol açacak şekilde oynanan fotoğrafı için Bugün'den yeni bir açıklama daha geldi. Gazete bu sefer ki açıklamasında özür diledi.

Gaziantep Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklanan Aile veSosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Başbakan Erdoğan ile sanki elele poz vermiş gibi montajlanan fotoğrafı tepki çekmişti.

En sert tepki Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanı olan Yalçın Akdoğan'dan gelmiş "Kavganın da bir ahlakı vardır" diyerek bu yapılanın gözü dönmüş gazetecilik olduğunu söylemişti.

İpek Medya Grubu adına yapılan açıklamada kendilerini şuşekilde savunup özür diledi ancak o özürde Akdoğan'a yönelik olduğu anlaşılan ağır bir söz vardı. Bugün o karenin farklıamaçla kullanıldığını düşünenleri "hastalıklı bir ruh haline" sahip olmakla suçladı.

İşte Bugün Gazetesi'nin açıklaması:

Kamuoyuna açıklama:

Sosyal medyada ve bazı yayın organlarında Gazetemiz Bugün'ü hedef alan haksız ve kasıtlı yayınlar sebebi ile kamuoyuna açıklama yapma mecburiyeti doğmuştur.

Bugüne kadarki yayınlarımıza ve çizgimize bakılırsa bilinir ve biliniz ki; yayın grubumuz, içinde bulunduğu basın etik kuralları dışına asla çıkmamıştır.

ANLAM YÜKLENMESİ AHLAKSIZLIK

Özellikle sosyal medya üzerinden kim oldukları bilinen kişiler ve artık kuruluş amaçları çoğunluk tarafından maluminternet sitelerinde, Sayın Fatma Şahin Hanımefendi'nin Sayın Başbakanımız'la "ATO" salonundaki aday tanıtım

törenine ilişkin kullanılan fotoğrafa farklı bir anlam yüklenmesi tek kelime ile ahlaksızlıktır.

Tüm televizyon kanallarından canlı yayınlanan bir törenin, devletin Anadolu Ajansı'ndan servis edilen bir karesinin farklıamaçla kullanıldığını düşünmek "hastalıklı bir ruh hali"nin yansımasıdır.

Sayın Fatma Şahin hem Medya Grubumuz hem de halk nezdinde son derece saygın ve başarılı bir Bakan ve örnek bir Hanımefendi'dir.

Tabii bir tören fotoğrafını, bu şekilde çarpıtarak kampanya yürütenler "dost" gibi gözüküp Medya Grubumuz'a saldırma kisvesi altında, "hastalıklı ruh halleri" üzerinden hem Sayın Başbakanımıza hem de muhterem Bakanımıza hakaret etmekte ve "fitne ateşine" benzin dökmeye çalışmaktadırlar.

ÖZÜR DİLERİZ

KAYNAK: HABER10