Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2282.06
BIST 100
9019.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Büyük bir strateji hamlesi

Yeni bakanlık atamalarında büyük bir strateji ve aklın işlediğini ifade eden Uzmanlar: "Alanında uzman, liyakat sahibi isimler bakanlıklara atandı. Seçilen isimlerin çok olumlu etkilerini göreceğiz. Yeni Türkiye yürüyüşü için her şey hazır."
Büyük bir strateji hamlesi
05 Haziran 2023 00:00:00
Yeni bakanlık atamalarında büyük bir strateji ve aklın işlediğini ifade eden Uzmanlar: "Alanında uzman, liyakat sahibi isimler bakanlıklara atandı. Seçilen isimlerin çok olumlu etkilerini göreceğiz. Yeni Türkiye yürüyüşü için her şey hazır."

Haber: Özlem Doğan

Türk halkı 28 Mayıs’ta gerçekleşen 2.tur seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’la yola devam dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da önceki gün yeni kabineyi açıkladı. Son derece olumlu karşılanan listede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan’la Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek en çok konuşulan isimler arasında yer alıyor. Yeni kabineyi ve Türkiye siyasetine olası etkilerini Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’le Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Milat’a değerlendirdi.

Alanında uzaman isimler

Kabinede alanında uzman isimler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, “Sayın Cumhurbaşkanı, yeni kabinede teknokratik ve bürokratik isimlere ağırlık vermiş durumda. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tabiatına son derece uygun bu durum da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine daha fazla intibak ediyoruz anlamına geliyor. Bakanların tamamı daha önce aynı konularda çalışmış belli uzmanlıklara sahip olan isimler. Siyasi kimlikleri değil, uzmanlıkları, teknokratik ve bürokratik kişilikleri öne çıkıyor, ağır basıyor. Belli bir birikimleri var ve kendi alanlarına yoğunlaşacakları anlaşılıyor. Sıfırdan değil de bilerek gelmeleri avantaj. Türkiye Yüzyılı kapsamında zaman kaybına tahammüllümüz yok, bir an önce hedeflere ulaşmamız lazım” dedi.

hamit emrah beriş_9df26a7c2e786bc0f8693e7f8a04b9dd.jpeg

Yeni Türkiye yüzyılına hazırız

Pazar günü olmasına rağmen neredeyse tüm bakanlıklarda devir teslim töreni yapıldığına dikkat çeken Beriş, “Tüm bakanlar mevzuyu bilen ve bir kısmı da bakanlıklar içerisinden gelen kişiler. Bir an önce işlerinin başına geçecekler ve Türkiye yüzyılına hazırlanacağız. Bakanlık yapacak isimler kamuoyu tarafından olumlu karşılandı. Bunun piyasalara etkisi olumlu olacaktır. Dış dünya ile ekonomik anlamda bağlantılar daha da güçlü hale gelecektir” diye konuştu.

Liyakat öne çıktı

Yeni kabineyle liyakatin öne çıktığını ve işe göre adam seçildiğini belirten Coşkun Başbuğ, “Atanan bakanların hepsi liyakat sahibi, daha önce o bakanlıkta çalışmış veya bakan yardımcılığı yapmış kişiler. Ben burada gerçekten büyük bir strateji ve aklın işlediğini söyleyebilirim. Hem terörle mücadeleyi yürüten hem de ülkede asayişi sağlamakla yükümlü olan İçişleri Bakanlığı en kritik makamlardan biridir. Ali Yerlikaya hiç kimsenin beklemediği isimdi. Süleyman Soylu bakanlık dönemini inanılmaz bir başarıyla bitirdi, onun boşluğunu dolduracak ve eksikliğini hissettirmeyecek bir akla ihtiyaç var. İstanbul’a hâkim olan bütün Anadolu’ya hâkim olur. Ali Yerlikaya dört yıl valilik yaptı, İstanbul asayişine aşina bir isim. Yerlikaya’nın bayrak yarışında Soylu’dan sonra geliyor olması çok akıllıca bir hamle” ifadelerini kullandı.

coşkun başbuğ_ece08b03b73c6ed086efcfc3199e9d28.jpeg

Hakan Fidan büyük kazanım

Son dönemlerde dışişlerinin yaptığı her ziyarette Hakan Fidan’ın yer aldığının altını çizen Başbuğ sözlerini şöyle noktaladı: “MİT tecrübesi bulunan Hakan Fidan ayrıca stratejik bir kuruluşumuz olan TİKA’da da görev yaptı. Gidilen ülkeyi iyi tanımak ve yapacağı hamleleri iyi çalışmak lazım. Böylece karşıdan ne geleceğini çok iyi bilirsiniz ve gardınızı ona göre alırsınız. Buna da en hâkim isim Hakan Fidan, dolayısıyla dışişlerine atanması en akıllı hamle. Fidan’ın ülke için büyük kazanç olduğu kanaatindeyim."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan