Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.55
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cari Açığı En Çok O Kapatıyor

Cari açığı en çok kapatan gıda ürünü meyve suyu endüstrisi oldu.
Cari Açığı En Çok O Kapatıyor
08 Eylül 2014 09:48:00
Cari açığı en çok kapatan gıda ürünü meyve suyu endüstrisi oldu.
Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Okan Özirişen Türkiye'nin dış ticarette rekabet edebilirliği en yüksek gıda ürünleri arasında yer alan meyve suyu endüstrisinin artan ihracatla cari açığın kapanmasında önemli rol oynadığını belirtti.
Türkiye'nin ilk meyve suyu firmalarından biri olan ve yıllık 100 milyon litre meyve suyu üretimiyle gerçekleştiren Aroma, İstanbul CNR Fuar alanında hem tüketicisiyle hem de geniş ürün yelpazesi ile ziyaretçilerini ağırladı.
ROTA UZAK DOĞU, AFRİKA VE ORTADOĞU ÜLKELERİ
Sadece meyve suyu üretmeyen aynı zamanda meyve suyunun ana ham maddesinin konsantreleri ve pürelerinin imalatını da yaptıklarını belirten Özirişen meyve suyu ve konsantrelerini yurt dışına yarı mamul olarak sattıklarını açıkladı. 40'dan fazla ülkeye gerçekleştirdikleri ihracat rakamları ile Dünya markası olma yolunda ilerlediklerini aktaran Özirişen firma olarak hedeflere ilişkin, " Yıllık 100 milyon litre meyve suyu üretimimiz var. Onun dışında da 130 bin ton meyve işleme kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük meyve suyu işleme kapasitesine sahip Aroma. Son iki yıl içerisinde Japonya ve Çin gibi Uzakdoğu ülkeleri, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri de portföyümüz arasına kattık. Amerika kıtasında da varız. Oraya da yeni ürünlerimizi vermeye başladık. Mamul ürünlerin gelişimi içinde sürekli fuarlara katılıyoruz. Yurtdışındaki tüm fuarlara katılıyoruz. Amacımız yurt dışındaki satış potansiyelini daha da arttırmak" diye konuştu.
Cari açıkta meyve suyu endüstrisinin önemine dikkat çeken Özirişen ayrıca sektörün son zamanlarda cari açığı kapatıcı sektörler arasında olduğunu aktararak şunları söyledi: "Cari açığı kapatıcı sektörler arasında olduğunu düşünüyorum. Çünkü aromalı olarak nitelendirilen ihraç malı içerisindeki ithalat oranı çok düşüktür. Tamamı Türkiye'de üretilen Türk sermayeli ürünlerin üretimlerini kullanılarak yurt dışına satılıyor. Bu yüzden de cari açığı da çok ciddi şekilde sektörün aşağıya çektiğine inanıyorum."
GÜNÜN HER SAATİNDE TÜKETİLEBİLİR
46 yıldır meyvelere sağlıklı ve kaliteli lezzetler katan Aroma'nın yakın zamanda piyasaya sürdüğü ve raflarda kısa sürede tüketimini sağlayan tadları hakkında bilgi veren Aroma Kurumsal İletişim Danışmanı Aslı Özsaraç, 'Aroma Active Günboyu' tahıllı karışık meyveli içeceğin 200 ml. ambalajıyla günün her saatinde kolayca ve lezzetli bir sekilde tüketilebileceğini söyledi. Aynı zamanda içerdigi lif oranıyla da doyurucu bir ürün olarak tüketicilere sunulduğun dile getiren Özsaraç; " Aroma Active Günboyu sabah kahvaltısından başlayıp gün içerisinde diger öğünlerde de rahatça tüketilecek bir içecek. Özellikle çocuklar da çok sevdi. Malum okulların açılması ile birlikte meyve sularını tüketmelerini çok önemsiyoruz. Beslenme çantalarında anneler birer tane de meyve suyu koysun istiyoruz" dedi.
Kaynak: İHA
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan