Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2429.76
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÇATI ÇÖKTÜ

CHP ve MHP'nin siyaseti Türkiye genelinde değil seçtikleri il ve ilçelerde yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, '1 Haziran bir gösterge olacaksa ortaya çıkan sonuç, çatının bir kez daha uçtuğudur, çöktüğüdür. Çatı çatladı, su sızdırıyor" dedi
ÇATI ÇÖKTÜ
04 Haziran 2014 09:48:00
CHP ve MHP'nin siyaseti Türkiye genelinde değil seçtikleri il ve ilçelerde yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, '1 Haziran bir gösterge olacaksa ortaya çıkan sonuç, çatının bir kez daha uçtuğudur, çöktüğüdür. Çatı çatladı, su sızdırıyor" dedi

MHP, CHP'YE TESLİM OLDU

Başbakan Erdoğan, AK Parti Grubu'nda yaptığı konuşmada, 1 Haziran'da AK Parti'nin oy oranını 2,5 puan artırdığını söyledi. Ağrı ve Yalova'da ortaya çıkan sonucu derinlemesine analiz ettiklerini belirten Erdoğan, "MHP, bir kez daha varlığını inkar etti. 30 Mart'ta Pensilvanya'nın maşası, CHP'nin payandası olan MHP, 1 Haziran'da kimliğini tamamen CHP 'ye teslim etmiş oldu. CHP ise 30 Mart'ta olduğu gibi bugün de genel manzarayı görmekten kaçınıyor" dedi.

ÇATLAK VE SU SIZDIRIYOR

CHP ve MHP'nin, siyaseti 780 bin kilometrekarede yapmadığını, kendileri için uygun vilayetler, uygun ilçeler aradığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "1 Haziran seçimleri cumhurbaşkanlığı için gösterge, bir kamuoyu yoklaması olacaksa ortaya çıkan sonuç çatının bir kez daha çöktüğü, uçtuğudur. 1 Haziran'da, 13 birimde CHP ve MHP'nin toplam oyu yüzde 33, AK Parti'nin tek başına oyu yüzde 45.5. Çatı su sızdırmaya devam ediyor. Bu seçimde çatı bir kez daha çatladı" diye konuştu.

AVUÇLARINI YALADILAR

"CNN'in dalkavuğu, suç üstü yakalandı. Pensilvanya'dan, gazetelerini, televizyonlarını, twitterdaki maskeli korkaklarını, kaos için görevlendirenler de avuçlarını yaladılar."

MADENCİYA MÜJDE

-Bir gün bile çalışsa şehit madenci yakınlarına maaş.

-Vefat eden madencinin prim borçları silinecek.

-Şehit yakınlarından muhtaçlık şartı kalkıyor.

-Maden kapalı olduğu süre içinde madencilere tam maaş.

-Soma'daki madenci yakınlarına istihdam hakkı.

-Madencilerin emeklilik yaşı 55'ten 50'ye inecek.

-İş sağlığı ve güvenliği şartlarında köklü değişim.

İNLERİNE GİRDİK

"Daha önce inlerine gireceğiz demiştik. Şu anda inlerine girdik, bütün pisliklerini ortaya döküyoruz. Kaçıp saklandıkları inlerinden de sorumluları çıkaracak ve adalete teslim edeceğiz."

YOKSUL ÇOCUKLAR DAĞDA

"Doğu ve Güneydoğu'da yoksul halkın çocukları insanlık dışı hayata ve onursuzca bir ölüme mahkum edilirken, ey HDP vekilleri siz evde çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?"

BAŞÇI'NIN YAKLAŞIMI YANLIŞ

Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunum için "Faiz noktasındaki yaklaşımlarını asla olumlu bulmuyorum. O yaklaşımı kabul etmiyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, 1 Haziran'da 14 yerleşim biriminde yapılan yerel seçimleri değerlendirdi. Erdoğan, 14 yerleşim birimi üzerinden bakıldığında AK Parti 5, CHP 3, MHP 3, BDP 2 ve Saadet Partisi'nin 1 merkezde seçimi kazandığına işaret etti. Erdoğan, AK Parti'nin, 30 Mart seçimlerinde 13 merkezde yüzde 43.05, 1 Haziran'da ise yüzde 45.5 oy aldığını anımsatarak, "Yani 30 Mart seçimlerine göre 13 yerleşim biriminde oy oranımız 2.5 puan artış kaydetti" dedi.

"MHP, bir kez daha varlığını inkar etti"

CHP'nin 13 yerleşim biriminde 30 Mart seçimlerine göre oyunun 1, BDP'nin 2.3 puan arttığını, MHP'nin ise 1.9 puan düştüğünü belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "MHP, bir kez daha varlığını, siyasetini, iddiasını inkar etti. 1 Haziran seçimlerinde adeta MHP'nin esamesi bile okunmadı. 30 Mart'ta Pensilvanya'nın maşası, CHP'nin de payandası olan MHP, 1 Haziran'da yeni vazifesini iyice benimsemiş halde, kimliğini tamamen CHP 'ye teslim etmiş oldu. Öte yandan CHP sadece Yalova üzerinden kendisi için başarı tablosu çıkarmaya çalışırken 30 Mart'ta olduğu gibi bugün de genel manzarayı görmekten kaçınıyor."

"Çatının bir kez daha çöktüğü sonucudur"

Erdoğan, Doğu'da BDP karşısında AK Parti'den, AK Parti'nin karşısında da BDP'den başka parti olmadığını vurguladı. Bunun bir şeyi gösterdiğini kaydeden Erdoğan, CHP ve MHP'nin, siyaseti 780 bin kilometrekarede yapmadığını söyledi.

"Lojistik merkez görevi yaptılar"

Gezi olaylarının yıl dönümünde yine en başta CHP ve milletvekillerinin olduğunu belirten Erdoğan, en başta CHP'nin provokatif milletvekillerinin, ellerinden gelen her türlü oyunu oynadığını söyledi. Erdoğan, CHP il, ilçe başkanlıklarının cumartesi günü Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde lojistik merkez görevi yaptığını ifade ederek, "Gençleri sokağa çıkarmak için gençlerin sokakta polisle çatışmaya girmeleri için çağrı yaptılar, tahrik yaptılar" dedi.

"Demokrasi sandıktan geçer"

Demokrasi sandık değildir veya demokrasi sadece sandık değildir mantığını kabul etmediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Kim bu ifadeyi kullanırsa kullansın kabul etmiyorum. Demokrasi sandıktan geçer. Öyle veya böyle sandıktan geçer. Adama sorarlar, 'demokrasi sandık değilse nedir? Bunu bana anlat' derler. O zaman ne diyeceksin? Sandıktan gitmeyeceksen, nereden gideceksin?" şeklinde konuştu.

Sırrı Sakık'a sert eleştiri

Başbakan Erdoğan, "(Sırrı Sakık'a) Bu ülkede devlet teröründen bahseden bir insan, önce aynaya bakmalıdır. Sen terörün desteğiyle belediye başkanı seçildin. AK Parti'nin belediyelerinin olduğu yerde kan mı vardı, kan varsa sizin olduğunuz yerde var. Bak Diyarbakır'da annelerin oturma eylemine tahammül edemediniz. Onların çocuklarını dağa kaçıranlar, size destek veren bölücü terör örgütüydü." dedi.

"İnlerine girdik"

Başbakan Erdoğan, "Daha önce inlerine gireceğiz demiştik. Şu anda inlerine girdik, bütün pisliklerini ortaya döküyoruz. Kaçıp saklandıkları inlerinden de sorumluları çıkaracak ve adalete teslim edeceğiz. Bu ülkede artık hiçbir darbe girişimi hesapsız kalmayacak." şeklinde konuştu.

"Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?"

Başbakan Erdoğan, "Bizim yavrularımız dağlara kaçırılırken şu anda bölücü terör örgütüyle el ele olan BDP ve HDP'nin başındakiler, milletvekilleri ve belediye başkanlarının çocukları ABD'de Avrupa'da eğitim alıyorlar veya turistik seyahat yapıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da yoksul halkın çocukları insanlık dışı hayata ve onursuzca bir ölüme mahkum edilirken, ey HDP vekilleri siz evde çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

'Kendi yöntemlerimizle çözeriz'

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu insanlık dışı eylemi siyaset kurumu yani HDP çözmeyecekse, bu çocuk kaçırma eylemine 'dur' demeyecekse, bu şımarıklığın sırtını sıvazlayacaksa bunu bilelim dedim. Bu sorunu çözmek için, o çocukları anneleriyle kucaklaştırmak için bizim de yöntemlerimiz var. Ama biz bu yöntemlere gerek kalmadan bu çocuk kaçırma eylemlerinin son bulmasını, kaçırılan çocukların da derhal geri getirilmesini istiyor, HDP'nin bu işi çözmesini bekliyoruz. Eğer korkuyorlarsa, tehdit varsa bunu söylesinler. Eğer Diyarbakır'daki o yürekli anneler gibi cesaretleri yoksa bunu da söylesinler."

CNN'nin dalkavuğu

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında Gezi'nin yıldönümünde Taksim'den canlı yayın yapan CNN International muhabiri Ivan Watson için sert ifadeler kullandı. Erdoğan, CNN'nin kışkırtıcı muhabiri Ivan Watson için "CNN'in dalkavuğu gelmiş Gezi'ye, ülkemi dünyaya farklı tanıtacaktı. Suç üstü yakalandı. Gezi'nin yıldönümünde günler öncesi isyan çağrısı yapanlar avuçlarını yaladı" dedi. Erdoğan bu muhabirlerin ajan faaliyetleri yürüttüklerini de söyledi.