Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP yandaşı İsmail Saymaz Kılıçdaroğlu'nun 'icazet' seferlerini yerden yere vurdu

18 May 2023 11:14:54
Sözcü TV'de açıklamalarda bulunan Saymaz, "Amerika gezisi başarılı bir gezi değildi, kayıp 8 saatle anılır oldu. İngiltere gezisi kapalı kapılar ardında yapıldığı için kimse bir şey anlamadı. Almanya gezisi zaten bir fiyaskoydu. O nasıl bir zamanlamaysa krize yol açtı." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı ilan edilmeden önce sırasıyla ABD, İngiltere ve Almanya'ya 'icazet' seferlerinde bulunmuştu. CHP lideri, ziyaretleri sırasında büyük fiyaskolara imza atmış, kendisiyle beraber seyahat eden gazetecilerin dahi tepkisini çekmişti.

Bay Kemal ve skandallarla dolu icazet seferleri

Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti sırasında 8 saat ortadan kaybolmuş, güzergahı üzerinden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de yaşadığı bilinen Pensilvanya eyaletinden geçmişti. CHP lideri, kendisine yöneltilen eleştirileri kulak arkası etmiş, "Hamburger yemeye gittik" diyerek kendisine gelen tepkileri kulak arkası etmişti.

İkinci durağı İngiltere olan Kılıçdaroğlu, "Gençler parayı buldum, 300 milyar dolar Türkiye'ye getireceğim" demişti. Kılıçdaroğlu'nun Londralı tefecilerle anlaştığı, 'temiz para' diyerek algı yaptığı paraların neye karşılık verileceği ise yanıt bulmamıştı.

Daha sonra Almanya'ya giden Kılıçdaroğlu, aynı gün İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'na verilen 'hapis' cezası sonrasında yurda dönmemesi nedeniyle sert tepkilere maruz kalmıştı

CHP yandaşı İsmail Saymaz Kılıçdaroğlu'nun adaylık öncesinde yaptığı bu 'icazet' seferlerinin gereksiz olduğunu vurgulayıp yerden yere vurdu: Hepsi büyük fiyaskoydu.