Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Teröristi çalıştıran CHP'li İBB, 28 Şubat mağdurlarını işten attı

CHP'li İBB'nin PKK'lıları işe aldığının ortaya çıkmasının ardından resmen misilleme yaptığını ifade eden mağdurlar ''Biz CHP'li yönetimin işe aldığı PKK'lılar gibi terör örgütü üyesi değiliz, çoluk çocuğumuz var. Mağdur edildik'' dedi.
Teröristi çalıştıran CHP'li İBB, 28 Şubat mağdurlarını işten attı
16 May 2022 09:06:03
CHP'li İBB'nin PKK'lıları işe aldığının ortaya çıkmasının ardından resmen misilleme yaptığını ifade eden mağdurlar ''Biz CHP'li yönetimin işe aldığı PKK'lılar gibi terör örgütü üyesi değiliz, çoluk çocuğumuz var. Mağdur edildik'' dedi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

CHP’li İBB’nin mazlum insanlara zulmü bitmiyor. Kurdukları ittifak dolayısıyla dağdaki PKK’lıları İBB’ye dolduran CHP yönetimi 28 Şubat mağdurlarını İBB’den attı. Müslüman Türk milletine vurulan darbe 28 Şubat sürecinde dışarıdan yönetilen kukla yargı, hiçbir kanıt olmadığı halde mütedeyyin insanları sorgusuz sualsiz mahkûm etti, hayatlarını kararttı, sicillerini bozdu. Haksız yere yıllarca hapiste yattıktan sonra tahliye olan 28 Şubat mağduru işçiler, AK Parti döneminde girdikleri İBB’den CHP’li yönetim tarafından uzaklaştırıldı. Bu zulüm, İBB’de çalışan PKK’lının ortaya çıkmasının ardından CHP’li İBB’nin misillemesi olarak değerlendiriliyor. 28 Şubat mağdurlarıyla birlikte uzun yıllar İBB’de çalışan emekçilerin de gözünün yaşına bakmayan CHP tarafından ekmeklerinden edilen mağdur işçiler yaşadıkları süreci Milat’a anlattı.

PKK’LI ÇALIŞANLARINA KARŞILIK KOVULDUK

28 Şubat zulmünün tüm şiddetiyle sürdüğü 2001 yılında DGM’de idamla yargılanan CHP’li İBB mağduru Ramazan Avşar, "Mahkemede savunmamızı bile dinlemiyorlardı. Örgüt üyeliği ve bir eylemi üzerime atarak yedi yıl ceza verdiler. Daha sonra bize verilen adli sicil sildirme hakkından faydalanıp sicilimi sildirdim. Biz yüz kızartıcı bir suç işlemedik. Mağdur olduk. Bu durumda iş bulmak çok zor. 2018'in temmuz ayında İBB'de işe girdim. İşimi doğru düzgün yapmaya, aldığım parayı hak etmeye çalıştım. Çoluğum çocuğum var. Çalışıyorum, bankamatik memuru filan değilim. 2022'nin nisan ayına kadar İBB’de çalışmaya devam ettim. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, CHP’li İBB’nin PKK'lıları ve DHKP-C'lileri işe aldığını açıklamasının hemen ardından CHP resmen misilleme yaptı ama biz CHP’li yönetimin işe aldığı PKK’lılar gibi terör örgütü üyesi değiliz” dedi.

ramazan_ce95fac3a4def168ba15009b1a698887.JPG

TAZMİNATIMIZI BİLE VERMEDİLER

Şu an firari olan FETÖ’cü sözde hukukçuların 2001 yılında 6 yıl 8 ay ceza dolayısıyla hapis yattığını belirten 28 Şubat mağduru Haziret Karagöz, “Son üç yıldır İBB’de çalışırken CHP’li İBB beni işimden etti. Oysa işe girerken sabıka kayıtlarının tamamını dosyalarımıza eklemiştik. İşvereni kandırmak iddiası tamamen yalan. Hem kıdem tazminatı hakkımızı elimizden aldılar hem de işten çıkarılma gerekçesi nedeniyle işsizlik maaşı hakkı kazanamadık. Üstelik İBB'de bizim gibi arkadaşlara da AK Parti döneminden beri çalışan bütün çalışanlara da mobbing uyguluyorlar. Zorunlu izne çıkartıyorlar, evlerine çok uzak bölgelerde görevlendiriyorlar” diye konuştu.

haziret_c39f09a6a5d2d12c06d9b6ef96858cff.JPG

20 YIL SONRA GEREKÇESİZ İŞTEN ATILDIM

21 1998’de İBB Spor A.Ş.’de çalışmaya başladığını söyleyen mağdur Uğur Boyacı, “Kasım 2019’da; tam 21 küsür yıl sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldım. Çalışma hayatım boyunca hakkımda en ufak bir tutanak suç isnat edilmedi. Halen de niye işten çıkartıldığımı anlayabilmiş değilim” ifadelerini kullandı.

boyacı_846c1a2463a95f60a4a73862afb2509f.JPG

Yorumlar (1)

Emrullah Halidbeyoğlu
Zulüm karşısında susmayan Haksızlığı görmezden gelmeyen ilkeli duruşu selamlıyoruz
1 yıl 11 ay önce Yanıtla