Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2308.44
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​CHP'li İBB yönetimi, sultan ikinci Abdülhamid'in kemiklerini sızlattı

İBB'den, Medine'de Efendimiz rahatsız olmasın diye raylara keçe döşettiren Sultan Abdülhamid'e düşmanlık. İmamoğlu, Sultan'ın kabrinin önünden geçen raylardaki ışıkları ve titreşimi azaltan sistemi kapattırdı.
​CHP'li İBB yönetimi, sultan ikinci Abdülhamid'in kemiklerini sızlattı
01 Aralık 2020 06:00:00
İBB'den, Medine'de Efendimiz rahatsız olmasın diye raylara keçe döşettiren Sultan Abdülhamid'e düşmanlık. İmamoğlu, Sultan'ın kabrinin önünden geçen raylardaki ışıkları ve titreşimi azaltan sistemi kapattırdı.

HABER/ÖZLEM DOĞAN

CHP’li İBB yeni bir ecdat düşmanlığına imza attı. Hicaz Demiryolları'nın Medine bölümünün inşası sırasında, Peygamberimize hürmeten gürültü ve titreşimin önüne geçecek kaplamalar yaptıran Sultan Abdülhamid’in türbesinin bulunduğu yolda AK Partili İBB 2018’de bir çalışma yaptırdı. Ecdada saygı çerçevesinde Çemberlitaş’taki tramvayın sesini en aza indirmek için bölgedeki demiryolu altyapısını gürültüyü minimum seviyeye indirecek malzemeler kullanılarak tamamen yenileyen dönemin AK Partili yönetimi, ayrıca makinistlerin korna çalmasını engellemek için de rayların kenarlarına ışıklı yaya uyarı sistemi kurdurdu. Divanyolu Caddesi üzerinde Türbedar Sokak ile Bab-ı Ali Caddesi arasında kalan 75 metrelik ray hattı bölümüne, zemine gömülü kırmızı renkli power led üniteleri döşenerek tramvay kavşak sinyalizasyonuna entegrasyon sağlandı. Böylece tren geçişleri sırasında led ışıklı uyarı sistemi devreye girerek dalgın ya da müzik dinleyerek yürüyen yayalar da tren kornası olmadan görsel olarak uyarılıyordu. Fakat 2019’da İBB’nin başına geçen CHP yönetimi bu güzel uygulamanın da önüne geçti.

f95e0b1f-2ab8-44d1-9325-135da3f88c39

AK Partili İBB yönetimi 2018’de, Medine’de raylara keçe döşettiren Sultan Abdülhamid’in kabrinin önündeki tramvay raylarına titreşimi önleyen ışıklı bir sistem yaptırdı. CHP’nin kaldırdığı uyarı sistemi, yayaların dikkatini çekerken vatmanların korna çalmasını önlüyordu


Abdülhamid düşmanlarıyla CHP aynı safta

Osmanlı Devleti’ni otuz üç yıl ayakta tutarak Siyonistlerin, Haçlıların, Türkiye ve İslam düşmanlarının oyununu bozan Sultan Abdülhamid, bugün bile iç ve dış düşmanların hedefinde yer almaya devam ediyor. Abdülhamid Han’a hürmet ve saygı çerçevesinde AK Partili İBB tarafından türbesinin önüne kurulan ışıklı sistem bir süre önce devreden çıkarıldı. Üstelik CHP’li İBB’nin Çemberlitaş bölgesinde birkaç ay önce yaptığı çalışmalarda gürültü ve sesi önlemek için raylara döşenen sistemi de söktürdüğü iddia ediliyor. Çevre sakinlerinin de dikkatini çeken ışık sisteminin devreden çıkarılması ‘CHP’nin Osmanlı hazımsızlığı’ olarak yorumlanıyor.

CHP’li İBB’ye esnaf da tepkili

Abdülhamid Han’a hürmeten yapılan çalışmaya ait olan ışıkların birkaç aydır yanmadığını söyleyen Çemberlitaş esnafından M. İ. “Işıkların yanmaması benim de dikkatimi çekti. Çok yanlış ve üzücü bir durum. Sultan Abdülhamid için yapılan güzel bir uygulamaydı. Bu güzel çalışmayı kaldıracaklarına burada yedi ay önce gerçekleşen kazadan sonra kırılan yerleri yaptırsınlar” dedi. Çemberlitaş esnaflarından Ali Savutoğlu ise, özel olarak yere döşenen ışıkların bir süredir yanmadığını ifade ederek, “Biz de bu durumun farkındayız ve kendi aramızda da konuşmuştuk. Ecdadımıza yapılan bir hizmetten rahatsız olanların bu davranışı çok yanlış” diye konuştu.

AHMET ANAPALI

Osmanlı mirasına kafa tutuyorlar

CHP’de ahde vefa ve Osmanlı’ya saygı olmadığına dikkat çeken Tarihçi Ahmet Anapalı, “AK Partili İBB, Sultan Abdülhamid’in Peygamberimize ve İslam’a göstermiş olduğu saygı karşısında vefatından yüz yıl sonra Çemberlitaş’ta bulunan türbesinin önünden geçen yola, türbe boyu kadar olan mesafede tren raylarını ışıklandırmıştı. Rayların altına da yüz on yıl evvel Abdülhamid Han’ın Medine’de Hicaz Demiryolu’na yaptırmış olduğu özel çalışmaya binaen dede-torun ilişkisi anlamında ahde vefa anlamında bir jest yapmıştı. İBB yönetimine CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun gelmesiyle birlikte bu ışık söndürüldü. Bu yanlıştan vazgeçilmelidir. Bu tarihe, Abdülhamid’e; Osmanlı mirasına kafa tutmaktır, racon kesmektir” ifadelerini kullandı.

EBUBEKİR SOFUOĞLU

Makarios’a dost, Abdülhamid’e düşman

CHP’nin Osmanlı düşmanlığının kaynağının ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “CHP’nin Osmanlı düşmanlığı, oy için milletten gizlemeye çalışsa da sürekli ortaya çıkıyor. Ne olduğu belli olmayan bir Fatih tablosu alarak Fatih’in türbesini tekmelediğini unutturmaya çalışan Ekrem İmamoğlu’nun Abdülhamid’e saygı için türbesinin çevresine yapılan hizmeti sona erdirmesine şaşırmamalı. Abdülhamid CHP’ye ne zarar verdi ki, Siyonistler ve Osmanlı’yı zayıflatmaya çalışan yabancı güçler gibi düşmanlık ediyor, anlaşılır gibi değil. Milletin aklıyla alay edip Osmanlı’ya hürmet ediyormuş gibi davranmak millete saygısızlıktır. Bu bir kenara not edilmelidir. Bu tarihe apaçık düşmanlıktır. Makarios’un heykelini diken Ekrem İmamoğlu’nun ajandasının neye yönelik olduğu yaptıklarından açıkça anlaşılmaktadır” diye konuştu.

009416d6-6e73-439c-a5dc-95838fa8bf57

d38cb9fa-f886-4315-948e-881271bf0cb7

c01fedca-eedb-4ec7-8341-9b9bbc96a525

DÜN (2)

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan