Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2476.45
BIST 100
9530.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'yi millete havale ediyoruz

Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ne HDP ile ortak hareket ederek "hayır" diyen CHP'ye tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP'nin tezkere kararını eleştiren siyasetçiler ile uzmanlar, "HDP istedi ve CHP tezkereye 'hayır' dedi. Bu tutumları CHP tarihinde bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir. CHP, artık HDP ile iç içedir. CHP'yi millete ve CHP seçmenine havale ediyoruz" diyerek tepki gösterdi.
CHP'yi millete havale ediyoruz
31 Ekim 2021 00:00:00
Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ne HDP ile ortak hareket ederek "hayır" diyen CHP'ye tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP'nin tezkere kararını eleştiren siyasetçiler ile uzmanlar, "HDP istedi ve CHP tezkereye 'hayır' dedi. Bu tutumları CHP tarihinde bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir. CHP, artık HDP ile iç içedir. CHP'yi millete ve CHP seçmenine havale ediyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Ezgi Çelik / Ankara

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkere TBMM’den geçti ama tartışmaları siyasetin gündemindeki yerini koruyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin çağrılarına kulak vererek tezkereye ‘hayır’ oyu veren CHP’ye tepkiler dinmiyor. Konuyu Milat’a değerlendiren siyasetçiler ile uzmanlar CHP’nin Meclis’teki tezkere kararını eleştirerek, CHP’nin HDP tarafından rehin alınmış bir parti olduğunu dile getirdiler.

“CHP, HDP ile kol kola”

METİN_4813e82fd3f81f4dd9831542f644ab00.png

Milat’a konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, HDP ile aynı safta yer alarak tezkereye hayır oyu kullanan CHP’ye tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Evet’ dersek Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz” sözlerini hatırlatan Gündoğdu, şöyle konuştu: “CHP’nin PKK ile mücadele için gerçekleştirilecek olan sınır ötesi harekâta katkı sunma adına TBMM’ye sunulan tezkereye ‘hayır’ oyu vermesi CHP tarihinde bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir. Çünkü CHP, bu duruşuyla ‘terör örgütleriyle ve PKK ile mücadele etmeyelim, buna müsaade etmiyoruz’ demiştir. Ayrıca CHP’nin HDP ile kol kol olduğunun net göstergesidir. CHP, artık HDP ile iç içedir. HDP, talimatları Kandil’den alır. Kandil’den alınan talimatlar doğrultusunda CHP ile HDP tezkereye ‘hayır’ oyu vermiştir. Bunun sebebi gayet açıktır. Bu tezkere sınır ötesinde askerlerimizin terör örgütlerinin yuvalarını bertaraf etmesi içindir. Buna müsaade etmek istemeyen CHP’yi millete ve CHP seçmenine havale ediyoruz. Bunlar Türkiye’nin terörle mücadelesinden rahatsızlar. Bu tutum bu ülkeye yapılan en büyük ihanet. Türkiye, 40 yıla yakın süredir PKK ile mücadele ediyor. Biz varımızı, yoğumuzu, maddi kaynaklarımızın tamamını PKK ile mücadele için harcadık. Askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, sivilimizi katleden PKK’yı ne sınır içinde ne de sınır ötesinde bırakmayacağız. CHP gibi köklü bir siyasi partinin bu tezkereye hayır demesi akıl alır gibi değildir” ifadelerini kullandı.

“CHP, HDP’nin imtihanından geçti”

52_51a259e47f69d131aab36b02c241dd55.png

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TBMM’de yapılacak tezkere oylaması öncesinde özellikle CHP’nin tavrının farklı olması gerektiğini belirterek, ‘Yeni bir yürüyüşe başlama konusunda tezkereler ilk önemli imtihan olacaktır’ demişti. Bugün tezkereye ‘hayır’ diyen CHP yönetimi, maalesef HDP’nin imtihanından başarıyla geçti. PKK’nın siyasi kolu HDP’ye yapılan taşıyıcı annelik meyvesini verdi. Bu tezkereye ‘hayır’ diyen CHP, başta PKK’yı, PKK’nın siyasi kolu HDP’yi, arkalarındaki ABD emperyalizmini, İsrail’i ve ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için muhalefet partilerini açıkça desteklemeliyiz’ diyen Biden’i sevindirdi. Ama bu tutumları Türk milletinin vicdanında ve zihninde çok büyük bir acıya yol açtı. Mehmetçik orada neden bulunuyor? Mehmetçiklerimiz bu tezkereler ile sınır ötesinde Türkiye’nin bağımsızlığına kasteden, geleceğine ipotek koymak isteyenlere karşı mücadele veriyor. Tezkereye ‘hayır’ diyenler işte bu mücadeleye de hayır demiş oldu. Çok kaygı verici” şeklinde konuştu.