Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2297.05
BIST 100
9043.94
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Collins: ABD iç savaşa doğru gidiyor

Al Jazeera yazarı Donald Earl Collins, ABD'de artan silahlı eylemlerin yeni bir iç savaşın ayak sesleri olduğunu belirterek, ''Bugün ABD, 1861'de İç Savaşı'na yol açan koşullara, çoğu Amerikalı'nın kabul etmeye cesaret edebileceğinden çok daha yakın'' ifadelerini kullandı.
Collins: ABD iç savaşa doğru gidiyor
02 Haziran 2022 09:43:03
Al Jazeera yazarı Donald Earl Collins, ABD'de artan silahlı eylemlerin yeni bir iç savaşın ayak sesleri olduğunu belirterek, ''Bugün ABD, 1861'de İç Savaşı'na yol açan koşullara, çoğu Amerikalı'nın kabul etmeye cesaret edebileceğinden çok daha yakın'' ifadelerini kullandı.

Milatgazetesi.com/ÖZEL

ABD'de son yıllarda artan silahlı terör olayları, yeni bir iç savaşı gündeme getirdi. Al Jazeera yazarı Donald Earl Collins, mevcut durumun 1861 ABD İç Savaşı öncesi oluşan havayla benzerliğine dikkat çekti.

Söz konusu eylemleri yapan kişilerin zihin dünyasına değinen Collins ''Bu insanlar, bir tür iç savaşın içinde olduklarını açıkça düşünüyorlar'' diyerek ülkede meydana gelen tehlikeli atmosferi dile getirdi.

Collins, şöyle devam etti:

''Irkçı ve yabancı düşmanı terör eylemleri, ABD'deki siyah ve kahverengi nüfusun 2040'larda erişebileceği potansiyel siyasi ve ekonomik gücü caydırmayı amaçladı.

Bu kişiler ve diğerleri, sözde Büyük Yer Değiştirme Teorisine ortak bir inanca sahip. Kilise ayininde siyahları, tapınakta tapınan Yahudileri, Walmart'ta alışveriş yapan Latinleri ve polisin ölümle sonuçlanan müdahalelerine karşı çıkan beyaz protestocuları katletmeyi kendi kendilerine istediler . Bu iğrenç eylemler, beyaz adamların bu değişen ABD ile savaşta olduğunu söyleme biçimleri. Onlar için, beyazların ve Batı medeniyetinin varlığı, Amerikan tarzı tehlikede.

Kendi kendini tanımlayan “eko-faşist nasyonal sosyalistlerin” 14208 posta kodunda siyahileri öldürmesi, onların kafasında oynanan iç savaşta sadece bir çatışmaydı. Siyahi, esmer ve yerlilerin çoğu, dünyadaki bu değişimi çoktan hissetmiştir.

'Beyaz Adamın Ülkesi'ne özlem duyanlar var

Amerikalıların son 15 yılda giderek daha fazla gördüğü gibi, Capitol Hill'de ve ABD genelinde benzer görüşleri benimseyen çok sayıda politikacı var. Birçoğu kendilerini zaten her iki tarafın da açgözlü siyasetine karşı isyan halinde görüyor. Bu politikacılar bir zamanlar pek çok kişinin ABD'yi “beyaz adamın ülkesi” olarak gördüğü günlerin özlemini çekiyor ve ülkenin renkli çoğunluğun ülkesine dönüştüğü bir ulusu kabul etmeyi reddediyor. Siyasi partilerin “Beyaz Adamın Ülkesi” gibi sloganlarla koştuğu günlere hasret duyuyor. 1868 Başkanlık Seçimlerinde Demokratik tarafın sloganı olan ''Beyaz Adamlar Yönetsin” günlerini...

Irkçılar servet sahipleri tarafından kullanılıyor

Pek çok Amerikalı, teröristlerin ateş etme çılgınlığını , akıl hastası bir kişi tarafından yapılan nefret dolu ırkçı olayların bir başka örneği olarak nitelendirdi. Ancak ırkçılık temelde güç ve zenginlikle ilgili. Irkçı eylemler, ırkçılıktan her gün yararlananların gücünü ve servetini korumak için marjinalleştirilmişlerin sömürülmesi sonucu ortaya çıkıyor.

Nefret, özellikle beyazların üstünlüğüne çıplak ve narsist bir şekilde inanan beyaz erkekler arasında, bu sürekli arayışın kalıntısı. Nefret, devasa bir buzdağının sadece görünen kısmı.

ABD'nin yüzyıllar önce daha fazla insanın mal köleliğini ortadan kaldırmak istediği bariz hale geldiğinde İç Savaş'a yönelik baskı yoğunlaştı. 1830'larda Nat Turner'ın İsyanı'na tepki olarak başlayan köleliğin dehşetinin ötesindeki terörizm, yalnızca İç Savaş biçiminde devam etmedi. Beyaz erkek ırkçı narsisizminin bir çıkış yolu olarak terörizm, Ku Klux Klan'dan neo-faşist hareketlere, yasadışı polis eylemlerinden terör olayları gibi kanunsuz toplu katillere kadar ırkçı örgütlere dönüştü.

'ABD iç savaşa 1861'den daha yakın'

Bir ulus olarak ABD, Sivil Haklar Hareketi'nin ve benzeri hareketlerin zaferlerini kabul etmeyi reddeden 50 yıldan fazla beyaz erkeklere katlandı. Onları ABD'de azınlık yapacak demografik eğilimlere meydan okuyorlar. Bazıları böyle düşünmeyi alarmcı bulabilir, ancak ABD, 1861'de İç Savaşı'na yol açan koşullara, çoğu Amerikalı'nın kabul etmeye cesaret edebileceğinden çok daha yakın. Silahlı saldırı olayları; beyaz üstünlüğü ile onu körükleyen silah yanlısı ve siyah karşıtı politikalar hakkında hiçbir şey yapmamaya devam edilirse ABD'nin nereye gidebileceğinin bir başka örneği.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan