Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2478.78
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhuriyet Bayramı için muhteşem tören

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ışık ve ses gösterileri düzenlenecek.
Cumhuriyet Bayramı için muhteşem tören
29 Ekim 2013 11:30:00
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ışık ve ses gösterileri düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yılı benzersiz ve görkemli bir törenle kutlanacak.

İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ışık ve ses gösterileri ile kutlamalar, bayram coşkusuna yakışır görsel bir şölene dönüştürülecek.

Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi arasındaki alanda yapılacak gösteriler, saat 19:30'da ışık gösterisiyle başlayacak. Büyük havai fişek gösterisi ise Ortaköy Meydanı'ndan saat 19:45'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatılacak.

Gösterilerde, 16 ayrı noktadan 20 tonluk, 48 bini aşan sayıda havai fişek atışı yapılacak, her biri 8 bin watt enerji veren 150 "skytracer" kullanılacak. En büyüğünün ağırlığı 10 kilogramın üzerinde olan havai fişekler, İstanbul Boğazı'nda 250 metreye kadar yükselecek. Boğaziçi Köprüsü üzerinde 60 ateşleme sistemi yer alacak ve bin metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturulacak.

Gösterinin müziği Fahir Atakoğlu tarafından organizasyona özel olarak bestelendi. Gösterinin koreografisi de besteye göre yapıldı. Gösteriler, canlı yayında Power FM 100 frekansından yayınlanacak ve organizasyon müziği eşliğinde seyredilecek. Organizasyon öncesi ve sırasında, 30'u yurt dışından olmak üzere toplam 300 kişilik ekip görev yapacak.

Gösteriler için Anadolu Yakası'nda Üsküdar Kuzguncuk sahili, Üsküdar Paşalimanı sahili, Üsküdar Beşiktaş - Kabataş motor iskelesi yanındaki park, Üsküdar Şemsi Paşa sahili Radar mevkisi ve Üsküdar Çamlıca İBB Sosyal Tesisleri Bahçesi ile Avrupa Yakası'nda Beşiktaş Ortaköy sahili, Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı, Beşiktaş Dolmabahçe Çay Bahçesi, Beyoğlu Kabataş sahili, Beyoğlu Fındıklı Parkı, Eminönü Üsküdar - Kadıköy iskeleleri arasına ses sistemi kurulacak.

Gösteriler, Anadolu Yakası'nda; Üsküdar Kuzguncuk Parkı, Paşalimanı Parkı, Üsküdar İskele ve Salacak sahilinden, Avrupa Yakası'nda; Ortaköy, Beşiktaş ve Dolmabahçe sahilinden izlenebilecek.