Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2324.11
BIST 100
9061.54
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Depreme sismik silahlar mı yol açtı

Türkiye son dönemde ardı ardına gelen depremlerle sarsılıyor. Ulusal güvenlik uzmanı Talat Çetin, tektonik ya da sismik silahların afetlerin tetikleyebileceğini belirterek, ABD’nin bu silahları kullandığını iddia etti.
Depreme sismik silahlar mı yol açtı
28 Ocak 2020 00:02:00
Türkiye son dönemde ardı ardına gelen depremlerle sarsılıyor. Ulusal güvenlik uzmanı Talat Çetin, tektonik ya da sismik silahların afetlerin tetikleyebileceğini belirterek, ABD’nin bu silahları kullandığını iddia etti.

Özlem DOĞAN

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nden sonra yapay yollarla yapıldığı iddia edilen depremler olarak bilinen Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (HAARP) gündeme gelmiş ve uzun süre tartışılmıştı. Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya hamleleri sonrasında Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremle birlikte HAARP ve sismik silah teorileri yeniden gündeme geldi. Asiapol (Asya Polis Teşkilatı) kurucusu Talat Çetin konuya ilişkin tartışmaları Milat’a değerlendirdi.

Kendi çıkarları uğruna sismik silah da kullanırlar

Her ne kadar ülkemiz fay hattında ise de Türkiye’nin siyasi hamleleri ve geçmişteki hak ettiği yere geleceğini bilenler tarafından bu konunun çok sık konuşulduğunu ifade eden Talat Çetin, “Doğal afetlerin istihbarat teşkilatları tarafından yapılabileceği gündemde devamlı tartışılan konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuda görüş ayrılıklarına düşülse de Batılı istihbarat teşkilatlarının yapısını incelediğimizde onlar için kendi çıkarları uğruna binlerce insanı öldürmek sorun teşkil etmez” dedi.

Sismik silah çalışmalarının sonuçlarını gizliyorlar

Bir kimyasal silah yapıp binlerce insan öldürmekle depremi tetiklemek arasında bir fark olmadığını belirten Çetin, “Volkanik hareketlere ne kadar müdahale edebilir’ sorusuna dair çalışmaların yanıtlarını gizliyorlar. Tektonik ya da sismik silahların afetlerin tetiklenmesi hususunda kullanılabilirliği mümkündür. Ulusal güvenlik uzmanı olarak ben, ABD’nin kimsenin gözünün yaşına bakmadan, sömürme ihtimali kalmadığı ülkelerde sismik silah kullanabileceğinden şüphe duymuyorum” diye konuştu.

ABD Türkiye’nin önünü kesmek için her şeyi yapar

Son gelişmeler ışığında değerlendirildiğinde sismik silahların kullanıldığını düşündüğünü söyleyen Çetin, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya girişimi birilerini rahatsız ediyor. Türkiye’nin önünü kesmek için her türlü silahı Batı’nın kullanacağını düşünüyorum. DEAŞ’ı üreten, PKK/PYD’yi finanse eden ABD ve Batı’nın bu tür bir silahı kullanmaktan geri durmayacağı aşikâr. Bu yüzden Türkiye her türlü saldırıya karşı hazırlıklı olması gerekir” açıklamalarında bulundu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan