Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2431.67
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Derin tehdit

Gezi Parkı bahanesi ile iç barışı bozmak isteyenlere "Derin PKK" da eklendi. Uluslararası çıkar şebekeleri, faiz lobileri, marjinal gruplar, ulusalcılar, ana akım medya ve Masonlardan sonra derin PKK da düğmeye bastı. Örgütteki Kürtçülük yapan Türklerden olarak bilinen Duran Kalkan'ın adamları hükümeti tehdit etmeye, ufak çaplı eylemler gerçekleştirmeye başladı.
Derin tehdit
25 Haziran 2013 00:00:00
Gezi Parkı bahanesi ile iç barışı bozmak isteyenlere "Derin PKK" da eklendi. Uluslararası çıkar şebekeleri, faiz lobileri, marjinal gruplar, ulusalcılar, ana akım medya ve Masonlardan sonra derin PKK da düğmeye bastı. Örgütteki Kürtçülük yapan Türklerden olarak bilinen Duran Kalkan'ın adamları hükümeti tehdit etmeye, ufak çaplı eylemler gerçekleştirmeye başladı.
ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

Gezi Parkı üzerinden ülkedeki iç barışı ve huzuru bozmak isteyen Uluslararası çıkar şebekeleri, faiz lobileri, marjinal gruplar, ulusalcılar, ana akım medya ve Masonlardan sonra derin PKK'da düğmeye bastı. Örgüt içerisindeki radikal solcuların temsilciliği yapan ve örgütteki Kürtçü Türk olarak bilinen Duran Kalkan'ın adamları hükümeti tehdit etmeye, ufak çaplı eylemler gerçekleştirmeye başladı.

Hem gezici hem derinci!

Önceki gün örgütün Metina kampında basın toplantısı düzenleyerek, "savaşmaya hazırız, gerekirse geri döneriz" tehdidi savuran 'Numan' kod adlı PKK'lının, örgütün derin yüzü Duran Kalkan'ın adamı olduğu ortaya çıktı. Örgüte yakın kaynaklar iddiayı yalanlamazken, geçtiğimiz günlerde Gezi eylemcilerine destek veren Duran Kalkan'ın süreci provoke etmek için arayışlarının sürdürdüğünü gözler önüne serdi.

Medyayı peşine taktı

Bingöl, Diyarbakır ve Bitlis bölgesindeki PKK'lı gruplar, 45-50 günlük bir yürüyüşten sonra PKK'nın Kuzey Irak'daki örgütün Metina kampına ulaştıktan sonra, basın toplantısı düzenleyerek 'Numan' kod adlı PKK'lı sürecin tersine dönmesi durumunda "savaşmaya hazırız" açıklaması yapmıştı. Açıklamanın üzerine atlayan malum medya, olayın arka planını araştırmak yerine süreci provoke edecek haberlere imza attılar.

'Milat' ise yaptığı araştırma sonucunda söz konusu tehditleri savuran örgüt üyesinin çözüm sürecinden rahatsızlığını İmralı ve Kandil'in uyarılarına rağmen dile getirmeye devam eden KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan'ın adamı olduğunu ortaya çıkardı. PKK'ya yakın kaynaklar Milat'ın ulaştığı bilgiyi doğrularken, PKK'nın derin yüzü Duran Kalkan'ın eş zamanlı olarak Gezi Parkı eylemcilerine destek vermesi manidar bulundu. İstihbarat birimlerince yapılan araştırmalar Gezi Olaylarının bir darbe girişimi olarak ortaya koyarken, Kalkan, 'Gezi Parkı direnişi artık toplumun mevcut sistem altında yaşamaya sabrının kalmadığını gösteriyor, artık tekçiliğin reddediliyor' demişti.

Örgüt içi iktidar savaşı

Arap, Türkmen ve Kürd halkı birlikte Esad rejimine karşı savaş verirken Baas rejiminin yanında duran açıklamalara imza atan Kalkan'ın İmralı ve Kandil'in uyarılarına rağmen gerilimi tırmandıracak işlere girişmesi örgüt içerisinde de rahatsızlığa neden oldu. Devlet yetkililerinin, PKK'nın yurtdışına çıkması ve ellerin tetikten çekilerek silahlara tamamen veda edilmesi talebi doğrultusunda İmralı ile sürdürülen görüşmeler devam ederken, Duran Kalkan'ın son operasyonuna ana karargahtan sert bir tepki geldiği, iki başlı görüntü oluşturma gayretinden vazgeçmesi konusunda yeni bir uyarı yapıldığı öne sürüldü. PKK'da dengeleri sertlik yanlısı olarak bilinen şahin kanat lehine çevirmek isteyen Kalkan'a İmralı'dan nasıl bir mesaj verileceği ise merak konusu oldu.

Kim bunlar? Derin troyka

Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytan'ın Duran Kalkan ile birlikte hareket ettiği biliniyor. Bu grup Türkiye'de Kürtlerle Türkler arasında kitlesel bir savaş çıkmasını istiyor ve her açıklamalarında bunu dışa vuruyorlar. Bu grubun ortak özelliği ise radikal solu benimsemeleri, ateist Alevi olmalarıu2026

Organize işler

Öte yandan Gezi Parkı eylemlerine İmralı ve BDP'nin kurumsal olarak tabanlarının katılmasına izin vermezken, 'Taksim'e Öcalan pankartları ile giren örgüt sempatizanlarının bu ekip tarafından yönlendirildiği düşünülüyor. Hakkari'de geçen Perşembe günü içinde generallerin de bulunduğu askeri helikoptere İkiyaka Dağları'ndan geçerken ateş açılması ve Bitlis'in merkez Örenlik Köyü'ndeki taş ocağını basarak mühendisleri kaçıranların da şahin kanadın talimatlarını yerine getiren PKK'lılar olduğu tahmin ediliyor. 19 Haziran Çarşamba gecesi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in BDP'lilerle yaptığı toplantıyla çözüm sürecinin 2'nci aşamasına geçildiği bir dönemde bu olayların yaşanması şahin kanadın barıştan rahatsız olduğunu belgeliyor.