Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2508.66
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hacı adaylarıyla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hacı adaylarıyla bir araya geldi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hacı adaylarıyla buluştu
09 May 2023 17:20:08
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hacı adaylarıyla bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Keçiören Mustafa Asım Köksal Camisi'nde Hacı Adayı Eğitim Programı düzenlendi.

Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Beytullah, Mescid-i Nebevi ve Ravza-i Mutahhara denildiğinde kalplerin farklı attığını belirtti.

İslam'ın farzlarından haccın hem mali hem bedeni ibadet olduğunu bildiren Erbaş, Hz. Peygamberin bir hadis-i şerifinde, "Yeryüzünde ziyaret edilmeye değer üç mabet vardır. Bunlardan birincisi Kabe-i Muazzama, ikincisi Mescid-i Nebevi, diğeri de Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dır." buyurduğunu aktardı.

Erbaş, hacca gitmek için yıllardır kura bekleyenler bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Sizlerin içinde de yıllardır bekleyip kurası çıkmayan, az bekleyen, çok bekleyen oldu ama çıktı elhamdülillah. Kurası çıkmayıp da ahirete irtihal edenler oldu. Allah onlara rahmet eylesin. Onlar müracaat ederek, yazılarak üzerlerine düşen vazifeyi yaptılar. Sizlere kura çıktı, sevinç gözyaşları döktünüz. Çıkanlar da gözyaşı döküyor, çıkmayanlar da gözyaşı döküyor. Hac yoluna girdiniz. Oraya ulaşmayı Cenabıhak nasip eylesin, Beytullah'a ulaşmayı, Kabe'ye yüz sürmeyi Rabb'im nasip eylesin inşallah. Arafat'ta, Müzdelife'de, Mina'da ibadetlerinizi güzel bir şekilde yapabilmeyi, Arafat'ta vakfeye durabilmeyi, orada ellerimizi açıp Rabbimize yalvarıp yakarmayı hepimize nasip eylesin. Cenabıhak, yapacağımız haccımızı, umremizi, ibadetlerimizi kabul eylesin inşallah."

Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar ve Keçiören'de bulunan yaklaşık 1000 hacı adayının da katıldığı programda, Başkan Erbaş Kur'an-ı Kerim okudu.