Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2488.25
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diyarbakır annelerinden CHP, İyi Parti, Saadet Partisi'ne tepki: HDP kızar diye susuyorlar

"Apo'nun heykelini dikeceğiz" diyen Demirtaş'a özgürlük talep ederken, evlatlarını HDP'den isteyen anneleri görmezden gelen Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Diyarbakırlı anneler: "Biz siyasetçi değiliz, anneyiz. PKK evlatlarımızı kaçırdı. Yaşayan ölü gibiyiz. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi nerede? Onların evladı yok mu? Hepsi HDP kızmasın diye susuyor."
Diyarbakır annelerinden CHP, İyi Parti, Saadet Partisi'ne tepki: HDP kızar diye susuyorlar
01 Şubat 2021 01:34:52
"Apo'nun heykelini dikeceğiz" diyen Demirtaş'a özgürlük talep ederken, evlatlarını HDP'den isteyen anneleri görmezden gelen Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Diyarbakırlı anneler: "Biz siyasetçi değiliz, anneyiz. PKK evlatlarımızı kaçırdı. Yaşayan ölü gibiyiz. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi nerede? Onların evladı yok mu? Hepsi HDP kızmasın diye susuyor."

HABER: ÖZLEM DOĞAN

‘Başkan APO’nun heykelini dikeceğiz’ diyen ve terörden hapiste bulunan HDP’li Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP, Diyarbakır annelerini görmezden geliyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısında Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annelerle ilgili sorulan soruyu ‘Her anne için çocuk çok değerlidir. Her annenin çocuğunu isteme hakkı vardır’ şeklinde birkaç yuvarlak cümleyle geçiştiren Kılıçdaroğlu ve CHP’lilere, evlatlarını PKK’dan geri isteyen anneler tepki gösteriyor. Evlatlarını HDP’den geri isteyen analar, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Diyarbakır’da HDP’ye kayyum atanınca vakit kaybetmeden HDP’ye desteğe giden CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, milliyetçi olduğunu iddia eden İYİ Parti’ye ve kendilerini görmezden gelen Saadet Partisi’ne nerede olduklarını soruyor. Bir buçuk senedir süren Diyarbakır oturma eyleminde yer alan Diyarbakır annelerinden 2015'te PKK'lı teröristlerce usta birliğine giderken kaçırılan Adil Kavaklı'nın annesi Cennet Kavaklı, PKK tarafından kaçırılan Şeyma Mutlu’nun annesi Türkan Mutlu ve PKK’lı teröristlerin kaçırdığı er Müslüm Altıntaş’ın Annesi Songül Altıntaş’la babası Şevket Altıntaş Milat’a konuştu.

CENNET KAVAKLI_a69b6e98f98fb0491a126edca366102b.jpg

Demirtaş’a özgürlük isteyenden ne beklenir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır anneleriyle ilgili yaptığı açıklamayı inandırıcı bulmadığını ifade eden PKK mağduru Cennet Kavaklı, “O sözleri formalite olarak söyledi. Bir buçuk yıldır burada evladını isteyen bir anneyim, bir kere eylemimize gelmedi. Acılarımızı paylaşmadı. CHP bir günden bir güne derdimize ortak olmadı. Terörden hapiste olan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden CHP’liler nerede? ‘APO’nun heykelini dikeceğiz’ diyen Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen Kılıçdaroğlu, PKK tarafından esir alınan biz asker polis ailelerini bir kere ziyaret etmedi. HDP’nin tepkisinden korktuğu için sesini çıkarmıyor. Benim oğlum usta birliğine giderken PKK tarafından silah zoruyla kaçırıldı, altı yıldır ellerinde esir. Adeta yaşayan bir ölüyüm. Onlar ana kuzusu değil mi? Kılıçdaroğlu’nun evladı yok mu? Neden gelip bizim acılarımızı paylaşmıyor? Zaten Demirtaş’a özgülük isteyen birinin verdiği sözlere inanmam.” dedi.

hdp için diyarbakıra gelen imamoğlu nerede_4ae7d5cf07bb0da47b710369650b09db.jpg

SONGÜL ALTINTAŞ (1)_f3006b23fba93cec106ae4ab95cd0a8c.jpg

HDP için Diyarbakır’a gelen İmamoğlu nerede?

PKK’nın altı yıldır esir tuttuğu oğlunu geri isteyen PKK mağduru Songül Altıntaş, “Oğlumu zindanlarda tutuyorlar, acaba aç mı, susuz mu, ne işkence görüyor diye düşünmekten gözüme uyku girmiyor. Ben bir Kürt’üm. Sözde Kürt halkı için var olduğunu söyleyen PKK ve HDP en büyük zulmü yine benim gibi Kürt olanlara yapıyor. CHP de bizi çok üzdü, yanımızda durmadı. Yazıklar olsun! Biz evladı PKK tarafından kaçırılmış asker ailesiyiz. Askerler, polisler hepimizi koruyor. Bir gün olsun HDP’ye tepki göstermediler, aksine onlara destek veriyorlar. CHP kayyumlara karşı çıkıyor. Demek ki HDP’li belediyelerde bir yanlış oluyor ki devlet kayyum atıyor. CHP’li Ekrem İmamoğlu haklı bir direniş içinde olduğumuzu çok iyi biliyor. Buna rağmen Diyarbakır’da HDP’ye kayyum atanınca koşa koşa geldi, bizi ise yok sayıyor. Evladımızı PKK’dan geri istemeyelim mi? Bize nasıl destek vermezler!” diye konuştu.

TÜRKAN MUTLU_51f8ccfd73a1691f19ee196381df0e99.jpg

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi bizi yok sayıyor

Terör örgütü PKK ve sözcüsü HDP’den evladını geri istediğini belirten PKK mağduru Türkan Mutlu, “Ben bir anne olarak HDP kapısında oturuyorum, bir siyasetçi olarak burada değiliz; biz anneyiz. Bu ülkede sadece AK Parti değil, tüm partiler yanımızda olsun isterdik. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi bir gün bile bizi dile getirmedi, destek vermedi. Ben Ceylan’ımı istiyorum, başka bir isteğim yoktur. On yedi yaşındaki kız çocuğumu HDP bizden koparıp dağa götürdü. Kızımı istiyorum” ifadelerini kullandı.

evket altıntaş_e49f18ee658163df4d86351aefbbdab6.jpg

İstanbul’dan Ankara’ya yürümesini biliyor

Türkiye’nin anamuhalefet partisinin bir gün olsun yanlarına gelmediğini söyleyen PKK mağduru Şevket Altıntaş şöyle konuştu: “CHP bir gün iktidar olursa da mı bize böyle yapacak? Biz kimse sığınacağız? Bizim CHP ya da hiçbir siyasi partiyle bağımız yok. CHP, HDP ile işbirliği yapmasın. CHP’nin bu yaptığını biz kabul etmiyoruz. Bir kere bize destek vermediler. HDP bize bu kadar iftira ediyor. Bir kere gelip bizi dinlemediler. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş yaptı ama bizim yanımıza gelip bir kere bizi dinlemedi bile. Benim oğlum bu vatanın bir askeriyken PKK tarafından kaçırıldı, CHP’nin umurunda bile olmadı.”