Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2527.50
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dünya basını Binali Yıldırım'ı böyle gördü

AK Parti'nin genel başkan ve başbakan adayı Ulaştırma Bakanı Yıldırım oldu. Yıldırım'ın genel başkan adaylığını dünya basını da okuyucularıyla paylaştı.
Dünya basını Binali Yıldırım'ı böyle gördü
19 May 2016 15:30:00
AK Parti'nin genel başkan ve başbakan adayı Ulaştırma Bakanı Yıldırım oldu. Yıldırım'ın genel başkan adaylığını dünya basını da okuyucularıyla paylaştı.

Türkiye'nin günlerdir merakla beklediği soru cevabını buldu. AK Parti'nin genel başkan ve başbakan adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Yıldırım'ın genel başkan ve başbakan adaylığını BBC, WSJ, Washington Post, the StarOnline ve CNBC'nin de aralarında bulunduğu dünya basını da okuyucularıyla paylaştı.

BBC

Türkiye'de iktidardaki AK Parti, Binali Yıldırım'ı yeni lideri olarak seçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "daha bağlı" bir başbakan istediği biliniyor.

Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın adı olası adaylar arasında geçse de partide yapılan temayül yoklamasında ilk üç isim arasında yer almadı.

WSJ

Türkiye'de iktidardaki AK Parti'nin genel başkan ve başbakan adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu.

ERDOĞAN'IN YAKIN SIRDAŞLARINDAN

AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın sırdaşlarından 60 yaşındaki Binali Yıldırım Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine katkıda bulunan altyapı projelerindeki rolünden ötürü parti liderleri arasında ve Cumhurbaşkanı nezdinde itibar görüyor.

Washington Post

Türkiye'de iktidardaki AK Parti, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı başbakan adayı olarak gösterdi.

The Star Online

Yaklaşık 20 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Perşembe günü iktidardaki AK Parti'nin yeni lideri olarak açıklandı.

"ERDOĞAN'IN HÜKÜMET ÜZERİNDEKİ GÜCÜNÜ PEKİŞTİRECEK"

Yıldırım'ın parti başkanlığı ve başbakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet üzerindeki gücünü pekiştirecek.

CNBC

AK Parti, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı başbakan adayı olarak gösterdi.

Kaynak: CNBC, The Star Online, Washington Post, WSJ ve BBC.