Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2419.68
BIST 100
9678.35
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! Direksiyon sınavı ne zaman?

23 Aralık tarihinde yapılan Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Adaylar http://www.meb.gov.tr/ adresinden sonuçlarını öğrenebilecek.
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! Direksiyon sınavı ne zaman?
04 Ocak 2018 11:45:00
23 Aralık tarihinde yapılan Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Adaylar http://www.meb.gov.tr/ adresinden sonuçlarını öğrenebilecek.

Ehliyet sınav sonuçları 4 Ocak tarihinde Milli Eğiitm Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden açıklandı. Sürücü belgesi alabilmek için sınava katılım sağlayan on binlerce kişinin merakla araştırdığı ehliyet sınav sonuçları, TC Kimlik numarası ile kolayca sorgulanabilecek. Peki, ehliyet sınavı geçme puanının kaç olması gerekmektedir? İşte, sınav sonuçları ve direksiyon sınavı ne zaman olacak...

Yazılı sınavdan geçen adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor.

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Adayların başarılı olabilmesi için en az 35 soruyu doğru cevaplandırması gerekir. Sınavdan en az 70 puan alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. 23 Aralık'ta yapılacak sınavın sonuçları, 4 Ocak'ta açıklanacak. Adaylar, MEB internet sitesinden T.C. kimlik numaralarıyla sonuçlarını sorgulayabilecekler.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN Milli Eğitim Bakanlığı direksiyon sınavı içi kesin bir tarih vermezken, bir önceki dönemlere bakıldığında direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ve 22 gün arasında düzenleniyor.

Direksiyon sınavında da 70 puana ulaşan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

Stajyer ehliyet nedir?

Direksiyon sınavını geçenler, stajyer ehliyet sahibi olurlar. Stajyer ehliyet için verilen süre, 2 yıldır. Adayların bu süreçte başarılı olabilmesi için, 75 ceza puanına ulaşmaması gerekir. 75 ceza puanına ulaşanların ehliyetlerine el konulur. Ehliyeti alınanlar, psikoteknik teste girerler. Test sonucunda ehliyet alınabilmesi için, sürücü kursuna kayıt olunarak yeniden sınava girilmesi gerekir.