Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2429.56
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

EMNİYET KEMERİ NASIL TEMİZLENİR?

Emniyet kemeri nasıl temizlenir? sorusunun yanıtı aslında çok kolaydır. Birçok kişi emniyet kemeri temizliğini göz ardı etse de bu durum önemlidir.
EMNİYET KEMERİ NASIL TEMİZLENİR?
27 Nisan 2023 10:50:00
Emniyet kemeri nasıl temizlenir? sorusunun yanıtı aslında çok kolaydır. Birçok kişi emniyet kemeri temizliğini göz ardı etse de bu durum önemlidir.

Emniyet kemeri nasıl temizlenir? sorusunun yanıtı aslında çok kolaydır. Birçok kişi emniyet kemeri temizliğini göz ardı etse de bu durum önemlidir.

Araç içi aksesuarlarından biri olan emniyet kemeri, genel olarak temizlik sırasında arka plana atılır. Birçok kişi temizlik yaparken emniyet kemerlerine dokunmaz. Ancak diğer aksesuar ve parçalarda olduğu gibi emniyet kemerleri de sık kirlenen alanlardandır. Dolayısıyla temizliğine dikkat edilmesi gereken emniyet kemerlerinin belirli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Yine emniyet kemerlerinin nasıl temizlendiğini bilmek de faydalı olur. Doğru şekilde uygulanan yöntemler emniyet kemeri üzerinde meydana gelen ter kokusu, kir ya da küf oluşumunun kolay bir şekilde giderilmesini sağlar. Emniyet kemeri temizleme işlemi için su, sirke, temizlik deterjanı ve fırçalardan yararlanılabilir.

emniyet kemeri temizleme_97b47732d408bba915e392db54d57a82.jpg

EMNİYET KEMERİ TEMİZLİĞİNDE İZLENEBİLECEK ADIMLAR

Emniyet kemeri temizliğinde izlenebilecek adımlar sırası ile uygulandığında temizlik daha kısa sürede tamamlanabilir. Emniyet kemeri üzerinde oluşan inatçı lekelerden kurtulmak zannedildiği kadar zor değil. Bunun için gerekli malzemeler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Çok amaçlı temizleyici ya da kumaş temizleyiciler,
  • İki adet mikrofiber bez ya da havlu,
  • Yumuşak kıllı fırça,
  • Su,
  • Sirke,
  • Sabun

Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra emniyet kemerlerini temizleme evresine geçin. Bunun için ilk olarak emniyet kemerlerini yumuşak kıllı fırça ile tozdan arındırın. Ardından su ve sirkeden oluşan karışımı ister direkt emniyet kemeri üzerine isterseniz de havlu üzerine uygulayarak temizleme aşamasına geçin. Bu işlemi yaparken hazırlanan karışımı emniyet kemerinin iki yüzeyine de uygulayın. Kemeri yukarıdan aşağıya doğru fırça yardımıyla tarayın. Fırça ile arada hafif şekilde vuruşlar yaparak tozun kemer yüzeyine çıkmasını sağlayın. Tüm tozun yüzeye çıktığından emin olduktan sonra mikro fiber bez ile silin. Silme işlemi bittiğinde kemeri temiz su eşliğinde bezle durulayın ve hızlı bir şekilde kurutun. Emniyet kemerini temizlerken yapılan hareketlerin yumuşak olduğundan emin olun. Sert dokunuşlar kemer yüzeyinde hasarlar meydana getirebilir.

emniyet_0248ea0d484b1d8e087c7eb8ccd56445.jpg

EMNİYET KEMERİNDEKİ ZORLU LEKELER NASIL ÇIKARILIR?

Araç sahiplerinin merak edip araştırdığı bir konu da emniyet kemerindeki zorlu lekeler nasıl çıkarılır? sorusudur. Emniyet kemerleri araba temizliği yapılırken genelde dikkate alınmayan parçalardır. Dolayısıyla bu noktalarda temizliğin sürekli etleniyor olması biriken toz ve kirin kemer üzerine yerleşmesine neden olur. Zaman içinde biriken kirler kemerin iç yüzeyine nüfuz eder ve artık çıkarılması zorlaşır. Özelikle ter kokusu veya küf kokusu yerleştikten sonra rahatsız edici olmaya başlar. Bu durumun önlenebilmesi için emniyet kemeri temizliğinin aksatılmaması gerekir. Ancak zorlu kirlerin oluşmuş olması durumunda da izlenecek adımlar vardır. Birçok yöntemle yerleşmiş lekelerden kurtulmak mümkün. İlk adım olarak evde hazırlayacağınız çözeltiler kurtarıcı olabilir. Küçük bir kaba 1/3 oranında ılık su ve bulaşık deterjanı ekleyin. Hazırladığınız karışımı homojen hale gelene kadar çalkalayın. Ancak kullanılan bulaşık deterjanının içinde ağartıcı bulunmadığından emin olun. Ağartıcılar kemerin yüzeyinde solma ya da hasar meydana getirebilir. Hazırlanan karışımı kemerin iki yüzeyine püskürtün ve yukarıdan aşağıya doğru silin. Aynı işlemi iki kez tekrarladıktan sonra saf su ile de durulamaya geçin. Ardından bez yardımıyla kemerdeki ıslaklığı giderin. Bir diğer yöntem ise yine fırçayla uygulanan temizleme yöntemidir. Fırçalar da yerleşmiş lekeler üzerinde etkili temizlik sağlar. Uygulanan yöntemlerle artık emniyet kemerinde meydana gelen kirlerden arınmak çok daha kolay.