Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2502.53
BIST 100
9672.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

En güzel yemekler yarışıyor

Antalya'da düzenlenen 3.Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması başladı. 850 usta ve öğrencinin katılacağı yemek yarışması 3 gün sürecek.
En güzel yemekler yarışıyor
25 Ekim 2013 17:06:00
Antalya'da düzenlenen 3.Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması başladı. 850 usta ve öğrencinin katılacağı yemek yarışması 3 gün sürecek.
Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 3. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması başladı. 850 usta ve öğrencinin katılacağı yemek yarışması 3 gün sürecek.
Alanya Kültür Merkezi'nde başlayan yarışmanın açılışını Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav ile Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Nail Özden yaptı. Bugün öğrencilerin kategorilerinde tavuk, balık, kuzu, makarna, orijinal Türk yemeği, tatlı tabağı, öğrenci, okullar arası, ekip yemeği yarışmaları yapılacak. Öğrencilerin heyecanlı olduğu yemek yarışmasında usta şefler jürilik yapıyor. Yarın üniversiteler arası, pazar günü de ustalar yarışacak.
Ustalar tavuk, kuzu, balık, yöresel yemekler, orijinal Türk yemeği, tatlı tabağı ve yılın altın şefi ile en iyi ekip yarışması yapılacak. Alanya'da 3. kez yemek yarışması gerçekleştirdiklerini belirten TAŞFED Başkanı Manav, yarışmalarda Türk mutfağının tanıtımı yapıldığına dikkat çekti. Yarışmalarda 17 şefin jüri üyesi olarak görev yaptığını belirten Manav, Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi ile TASFED işbirliğinde 8 haftalık 'Profesyonel Aşçılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı' başlattıklarını söyledi. Manav, bu programın çalışan ve deneyim sahibi olup da diploma veya geçerli bir sertifikası olmayan, en az 4 yıl deneyimli aşçılar için tasarlandığını kaydetti. Şu ana kadar 3 grubun eğitim gördüğünü, sertifikaların uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu ifade eden Manav, yeni çıkan kanun gereği 2014'ten itibaren ustalık belgesinin, turizm işletmelerinde çalışabilmek için zorunlu olduğunu da ifade etti.
2013 yılı içerisinde sürprizler olacağını dile getiren Manav, sürprizlerden en az 5 tanesinin Guinness Rekorlar Kitabı'na gireceğini ifade etti.
KAYNAK: HABERLER.COM