Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.75
BIST 100
9095.11
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan Ortadoğu’daki planlara çomak soktu

Ortadoğu’nun yeniden dizayn edildiğini ifade eden Markar Esayan, "Türkiye Erdoğan liderliğinde özellikle İsrail’in Ortadoğu’yu parçalamasına yönelik planlarına çomak soktu. Erdoğan’ı indirmek isteyenler, Gezi’den 15 Temmuz’a kadar deneyip de başaramadığını Cumhur İttifakı’nın karşısına Millet İttifakı’nı getirerek deniyor" dedi.
Erdoğan Ortadoğu’daki planlara çomak soktu
20 Haziran 2019 00:02:00
Ortadoğu’nun yeniden dizayn edildiğini ifade eden Markar Esayan, "Türkiye Erdoğan liderliğinde özellikle İsrail’in Ortadoğu’yu parçalamasına yönelik planlarına çomak soktu. Erdoğan’ı indirmek isteyenler, Gezi’den 15 Temmuz’a kadar deneyip de başaramadığını Cumhur İttifakı’nın karşısına Millet İttifakı’nı getirerek deniyor" dedi.

ÖZLEM DOĞAN

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da büyük bir oy hırsızlığının ortaya çıkması neticesinde seçimin yenilenmesi kararı verilmişti. Bu nedenle 23 Haziran Pazar günü İstanbullular yeniden sandığa giderek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanını seçecek. Türkiye bu seçime kilitlenmişken Ortadoğu’da ve Doğu Akdeniz’de de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 savunma sistemi dolayısıyla küstah tavrını tehditkâr ifadelerle sürdüren ABD’ye karşı Türkiye geri adım atmayacağını önemle vurguluyor. AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Markar Esayan gündemin çarpıcı başlıklarını Milat’a değerlendirdi.

Soruların önceden verildiği belli

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı yayına ilişkin görüşlerini açıklayan Markar Esayan, CHP adayının oy hırsızlığı gölgelemek için manipülasyon yaptığını söyledi. Esayan, “Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım’la aynı kalibrede değil ve bu fark programda çok fazla ortaya çıktı. İmamoğlu, 31 Mart’taki oy hırsızlığını gölgelemek için de Anadolu Ajansı üzerinden manipülasyon yaptı. Soruları önceden almış olduğu her halinden belliydi. Yandaş moderatör ile üç gün önce bir otelde buluşmuş ve soruları almış olması ise korkunç bir skandaldır” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Markar Esayan, Milat’a önemli açıklamalarda bulundu.

Yargı önünde hesabını verecek

İmamoğlu’nun Yıldırım’ın kritik sorularına cevap veremediğini ifade eden Esayan, CHP adayının mazbatayı alır almaz tüm İstanbulluların verilerini üç yabancıya kopyalatmanın nedenini sordu. Hükümet olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Esayan, “Bu kopyalatma işi FETÖ taktiğidir. Biz seçim tarihimizde hiç böyle bir şey yaşamadık. Hiçbir başkan verileri kopyalamamıştır. Verileri neden kopyalattığını günü geldiğinde yargı önünde cevaplayacak” şeklinde konuştu.

Bu kadar yalanla İstanbul’u yönetemez

Ordu Valisine ettiği hakaretin videolarının ortaya çıkmasına rağmen İmamoğlu’nun hâlâ gerçeği reddettiğini vurgulayan Esayan, yalan söylemek yerine özür dileseydi bu işin çoktan kapanmış olacağını kaydetti. 15 milyonluk bir dünya kenti İstanbul’u sürekli yalan söyleyen bu insanın yönetemeyeceğine dikkat çeken Esayan, “Beylikdüzü gibi bir ilçede bile 11 kreş sözü verip 5 yılda 1 tane kreş yapabilmiş biri bunca yalanla 15 milyonluk İstanbul adına verdiği sözleri tutabileceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki muhalefet zehirlenmiştir

Türkiye’nin yerli ve milli bir ana muhalefete ihtiyacı olduğunun altını çizen Esayan, şunları kaydetti: Terör örgütüne silah gönderen ABD’ye iki çift laf edemeyen bir muhalefet partisini ben istemiyorum. Muhalefet maalesef zehirlenmiştir, mutlaka iyileşmesi lazım. Bunun için 2023 hedeflerimizin gerçekleştirilmesi ve emperyal güçlerin Türkiye’de ameliyat yapamayacağını anlamaları gerekiyor. Yoksa muhalefeti dizayn etmekten vazgeçmezler. Bu sebeple Cumhur İttifakı’nın mutlaka başarılı olması gerekiyor.”

CHP milletin sırtında bir kambur

CHP’nin değişmesi için gerekli politik ve sosyolojik şartlar henüz oluşmadığını söyleyen Esayan, CHP’nin tek parti döneminden beri vesayetin Meclis’teki temsilcisi olarak konumlandığını söyledi. “CHP bu milletin sırtında bir kamburdur” diyen Esayan, “Bir parti mi yoksa içine her şeyin doldurulduğu bir kabuk mu bunu tartışmak gerekir. Baykal dönemine kadar hiç olmazsa ulusalcı bir çizgisi olan CHP, kaset operasyonundan sonra Atatürkçü kimliğinden de uzaklaşıp HDP’nin güdümünde her türlü sözü söyleyip herkesle ittifak yapabilecek marjinal bir kulübe dönüştü” diye konuştu.

Emperyaller ‘Millet İttifakı’nı destekliyor

Millet İttifakı’nın eklektik bir kolaj olduğuna dikkat çeken Esayan, “Keşke karşımızda yerli ve milli, Türkiye için projeleri olan bir CHP olsaydı. Fakat bugün baktığınızda tüm emperyal güçler, terör örgütleri, PKK, FETÖ Cumhur İttifakı’nın karşısında ve bu cenahı destekliyor. Bu sarsıcı gerçek ortada duruyor ve nedeni cevaplanmak durumunda” ifadelerini kullandı.

Foto: Özlem Doğan - Markar Esayan

Yine başaramayacaklar

Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere de değinen Esayan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, Erdoğan liderliğinde özellikle İsrail’in Ortadoğu’yu parçalamasına yönelik planlarına çomak soktu. 2009’daki ‘One Minute’ ile her şey değişti. Bizim için bir kırılma noktasıydı. AK Parti iktidara geldiğinden itibaren çeşitli hadiselerle klasik darbeler denenirken yeni gladyo FETÖ ile de Gezi’den başlayıp 15 Temmuz’a kadar uzanan darbe girişimleri yaşandı. Terör koridoru kurup PKK ile amacına ulaşmaya çalışırlarken gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla önlerine geçtik. Planları bozulunca 15 Temmuz’da doğrudan işgale geldiler. Onu da başaramadılar. Şimdi de Cumhur İttifakı’nın karşısında Millet İttifakı’na bel bağlamış durumdalar.”

İddiasından vazgeçen Türkiye ayağa kalktı

Türkiye’nin imparatorluk bakiyesi büyük bir devlet olmasına rağmen Birinci Dünya Savaşı’nda aldığı darbeler sonrasında baygın bir halde yaşadığını vurgulayan Esayan, “İddialarımızdan vazgeçmiştik. Darbelerle zayıflatılarak gerçek potansiyelimizden uzak, iç meselelerimize düşmüş şekilde yaşıyorduk. Fakat Erdoğan iktidarından sonra her şey değişti. Artık yerli ve milli savunma silahlarımızı, araçlarımızı üretiyoruz. Siyasi iradenin gücü olmasaydı başaramazdık. Böyle büyük bir devletin hava savunma sistemi yok ve bu eksikliği gidermek için Rusya ile uygun şart ve koşullarda S-400 satın aldık. Türkiye’nin savunmasız kalmasını isteyenler karşı çıkıyor. Biz de bu işten dönmeyeceğimizi yineliyoruz. Bu sistemin millisini de geliştireceğiz, çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

Siyasi iradeyi engellemeye çalışıyorlar

Türkiye’nin, ortaklarını ve ekonomisini çeşitlendirerek dış politikada önemli atılımlar yaptığını belirten Esayan, Başkan Erdoğan tarafından yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. S-400’leri aldıklarını ve bundan geri dönüşün olmadığını yineleyen Esayan, “Bu sistemin millisini de geliştireceğiz, çalışmalarını yapıyoruz. Türkiye’nin büyük başarılar elde etmesine yol açan siyasi iradeyi zayıflatma ümidinde olanlar Erdoğan’ın siyasi iradesini kullanmasına engel olacak bir kriz çıkartmak istiyor ve Millet İttifakı’na destek veriyor. Dünya basını İstanbul seçimlerine bu yüzden ilgi gösteriyor” açıklamalarında bulundu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan