Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2427.59
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan Putin ve Zelenkiy'e yeni teklife hazırlanıyor

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy'i arayıp bir araya gelme teklifi yapacağını duyurdu.
Erdoğan Putin ve Zelenkiy'e yeni teklife hazırlanıyor
31 Mart 2022 14:30:46
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy'i arayıp bir araya gelme teklifi yapacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'a yaptığı ziyaretin sonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna-Rusya müzakereleri hakkında gelen soru üzerine Erdoğan, "Rus ve Ukraynalı heyetlerin İstanbul'da yapmış oldukları görüşmelerin barış sürecine anlamlı bir ivme kazandırdığına inandığına inanıyorum" dedi.

'Operasyonlarda azalma kayda değer adım'

Rusya'nın Kiev ve Çernihiv'deki askeri operasyonlarını kayda değer biçimde azaltma kararının gerçekten önemli bir adım olduğunun altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Aktif diplomasimiz ve dengeli yaklaşımımız sayesinde önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmış olmaktan memnuniyet duyduk. Döner dönmez gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Zelenskiy'le görüşmeler yapma kararlılığım var. Bu görüşmelerde her ikisine şahsım, milletim adına teşekkürlerimi ifade edip 'Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek.' diyeceğiz.

Temenni ediyorum ki, İnşaAllah, bir araya getirme noktasında kendilerinden bir tarih kaydını alırız. Bu çerçevede, Devlet Başkanları düzeyinde yapılacak toplantıya da ev sahipliği yapmaya hazırız. Ama bu arada geçici ateşkesi de sağlamış olmak büyük önem arz ediyor."