Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2301.39
BIST 100
9056.17
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan onlara özel vurgu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşlara özel vurgu yaptı.
Erdoğan'dan onlara özel vurgu
03 Aralık 2013 16:19:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşlara özel vurgu yaptı.

Konuşmasına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü hatırlatarakbaşlayan Başbakan Erdoğan, her insanın farklı yaratıldığını, standart bir insan tanımı yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Erdoğan, insanların etnik durumlarından dolayı farklıbakmak nasıl faşizm ise, insanları engellerinden dolayı daayrıştırmak faşizmin bir örneğidir, dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL MUAMELE

-İnsanlara derilerinin renginden, ekonomikdurumlarından, dillerinden dolayı farklı bakmak ne kadar faşistlikse, engellerden dolayı farklı bakmak da okadar faşizmdir, ayrımcılıktır. -Kadın ve erkek arasındaki ayrımcılık insani değerlere aykırı olduğu kadar İslami değerlere deaykırıdır. Özel eğitim kurumlarında engelli öğrenci sayısı 53 bin kişiydi şimdi ise bu rakam 231 bine ulaştı. -Engelliden öğretmen olmaz diyorlardı ama biz bunu da yıktık ve engelli vatandaşlarımızı öğretmen yaptık. -2005 yılında ilk engelli kanunu biz yaptık. 2013'de yasa ve mevzuattaki engelli kardeşlerimizi rahatsız eden ifadeleri çıkardık. -Eğitimlerine özel önem verdik. Birilerinin bu işlerde nasıl istismar yaptığını ortaya koymamız lazım. 11 yıl önce 30 engelliye bir bakım elemanı düşerken şimdi 6 kişiye bir bakım elemanı düşüyor.

2002'DE BİR ENGELLİ AYDA 24 LİRA MAAŞ ALIYORDU

-2002'de bir engelli kardeşimiz 24 lira. Yanlış duymadınız ayda 24 lira maaş alıyordu. Şu anda engellilik durumuna göre 564-725 lira arasında ödeme yapıyoruz. -Engelli kardeşlerimizin bazılarının bakımının sabır istediğini biliyoruz. Bunun için evde bakım aylığı uygulaması başlattık. Ailelere 403 lira ödemeye başladık. Şu anda 703 lira ödüyoruz.

EKONOMİDE İKİ REKOR

-TİM 2013 kasım ayı ihracat yüzde 8 oranında artarak 13 milyar 980 milyon lira olarak açıklandı. Türkiye aylık bazda Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Aralık ayında yıllık ihracatta gerileme kaydetmeyen bir ülke olacak. -Merkez Bankası döviz rezervinde de rekor kırdık. 2002 yılında 27,5 milyar dolar olarak almıştık. Döviz rezervimiz bu yılın Mart ayında 136 milyar dolara ulaşarak tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. Şu anda ise merkez bankası döviz rezervimiz 135 milyar doları aşarak, 135 milyar 328 milyon dolara ulaştı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek rakamı. -Yeni çıkardığımız bir kanuna da halkımızın dikkatlerini çekmek istiyorum. Evet, 28 Kasım Perşembe günü Tüketici Kanunu Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanunla, vatandaşımızın haklarını daha geniş koruma altına alıyor, hak arama yollarını da genişletiyoruz. -Tüketicilerin haklarını aramaları için mahkemeye gitmelerine gerek bırakmayacak mekanizmalar oluşturulan bu kanun da ülkemize hayırlı olsun diyorum.

15 İLİN DAHA ADAYI AÇIKLANIYOR

-Şu ana kadar 32 ilimizin belediye başkan adaylarını açıkladık. 15 şehrimizin daha adayını açıklayacağız. -Perşembe günü (5 Aralık) İstanbul'da bir aday tanıtım toplantımız olacak orada da adaylarımızı tanıtacağız. İnşallah tam kadro sahaya çıkmış halde seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz. -11 yıl boyunca milli iradenin güç kazanması için mücadele verdik. Bir zihniyet devrimini gerçekleştirmek en büyük eserdir. Hepimiz faniyiz. Bu ülke insanlık var oluncaya kadar var olacaktır. -Milli iradenini güç kazanması, milli iradenin tüm süreçlere hakim olması için mücadele verdik. Çok büyük projeler inşa edebilirsiniz, ancak tüm bunlardan daha önemli olan inşa ve imar sürecini devamlı kılmak, istikrarı ülkenize kazandırmak önemlidir. -CHP hiçbir itiraza kulak vermeden ülke yönetmiştir. Millete siz anlamazsınız demiştir. Millete siz becemediniz, yapamadınız, dediler... Milletin kararı yok sayılmıştır. -Milleti yok sayan sadece tek parti ve müdahale dönemi değildir. Karanlık odaklar ve sermaye de milleti yok saymıştır. -Daha en başta Mustafa Kemal, karar merciinin Meclis olduğunu belirtmiştir. Meclis'e görev veren millettir. Bu anlayış sarsılmaz bir şekilde var olmalı ve korunmalıdır.

"MESELELERİN ÇÖZÜLECEĞİ YER TBMM'DİR"

-Demokrasilerde STK ve Medya elbete çok önemlidir. Taleplerini dile getirebilirler ama hakaret etmezler... Milli iradeyi güçlendirme noktasında Meclis saygınlığını en üst seviyede korumalıdır. -Milletten başka karar merciileri aramak Türkiye'nin yarınına yapılan en büyük haksızlık olur. -Medya, sermaye, mafyatik çeteler kendini Meclis'in üzerinde göremez ve millet adına karar veremez. -Türkiye'nin her meselesinin çözüm yeri TBMM'dir... Çözüm aracı ise siyasettir. Milli iradeyi bu topraklar üzerinde sarsılmaz ve tartışılmaz şekilde inşa etmeye devam edeceğiz... -11 yıl önce yaptığımız reformların hayali bile güçtü. Siyasetin ve milli iradenin gücüne inandık. Biz milleti hor görenlerden değiliz. Millet ne derse o olur... Millet feraset sahibidir. Millet bize oy verse de vermese de doğru karar vermiştir.

KAYNAK: HABER 7

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan