Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.30
BIST 100
9104.69
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan Putin'e çağrı: Bizi o birliğe alın..

Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin ile yaptığı ortak basın toplantısında Rusya ile yapılan ticari faaliyetleri değerlendirirken, Putin'e bir çağrıda da bulundu..
Erdoğan'dan Putin'e çağrı: Bizi o birliğe alın..
22 Kasım 2013 16:59:00
Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin ile yaptığı ortak basın toplantısında Rusya ile yapılan ticari faaliyetleri değerlendirirken, Putin'e bir çağrıda da bulundu..

Kazan'daki uçak kazasında ölen 50 vatandaşa rahmet diliyorum. Türkiye Rus ilişkilerinde her alanda büyük yol alıyoruz. Geleceğe yönelik bunların üzerine neler ilave edebiliriz bunları düşünüyoruz. 2012 yılı itibari ile Ruya ile 35 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz var. Her iki ülkenin siyasi hedefi 2020 yılında 100 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamak. Bu 100 milyar doları yakalamak için önümüzde engel görmüyoruz.

Türk müteahhit firmalarının Rusya'da iftihar edeceğimiz bir çok projeye imza attığını biliyoruz. Bu yatırımların bugüne kadar ki bedeli 50 milyar doları buldu. Turizmde Rusya'dan değerli dostlarımızın Türkiye'yi ziyaret etmeleri bizi mutlu etmektedir. 2012 yılı itibari ile Rusya'dan 4 milyonun üzerinde turist gelmiştir. Rus dostlarımızı daha iyi ağırlamak için gayret göstereceğiz. Ankara'da Moskova Kültür Merkezi aynı zamanda Moskova'da da Yunus Emre Kültür Merkezlerini karşılıklı kurmayı düşünüyoruz. İlk nükleer enerji santralimizi Rusya ile yapıyoruz. Enerji alanında daha neler yapabiliriz bunu düşünüyoruz. Finans sektöründe karşılıklı yapacağımız yatırımlar çok büyük önem arz ediyor. Azerbeycan Ermenistan arasındaki sorunu aramızda değerlendirdik. Bu toplantıda Suriye, Irak, İran sorunlarını konuşma fırsatı bulduk.

KALICI BARIŞ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ Suriye'de kimyasal silahlarla öldürülen bin 600 kişi için araştırma yapılmaması manidardır. Kalıcı barış için üzerimize düşeni yapmalıyız. Rejim Suriye'de ölümlerin birinci sorumlusudur. Rejim konvansiyonel silahlarla saldırıyor. Ne olduysa bugüne kadar 150 bin Suryeli'ye olmuştur. Sadece Türkiye'de 600 bine yakın Suriyeli vatandaş bulunuyor. Bu insanlar ölümden kaçıp bize sığınıyorlar. CENEVRE 2'DEN UMDUĞUMUZU BULAMADIK Cenevre 2'yi başından beri destekledik ancak istediğimiz sonuçları alamadık. Fakat kaybedecek zaman yok, çünkü Suriye'de hergün onlarca insan hayatını kaybetmeye devam ediyor. Suriye halkının önünü açalım. GİZEM'İN DURUMU HUKUKUN İLGİ ALANI Katıldığı eylem yüzünden Rusya'da tutuklanan ve kefaletle serbest bırakılan Gizem Akhan'ın durumu ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin, konunun hukukun ilgi alanında olduğunu ve kendilerinin yorum yapmlarının doğru olmadığını söyledi. BİZİ ŞANGAY'A ALIN Başbakan Erdoğan Putin'e Türkiye'yi Şangay İşbirliği Teşkilatına almaları yönünde çağrıda bulundu. Erdoğan, ''bizi Şangay İşbirliği Teşkilatına alın ve bizi bu sıkıntıdan kurtarın'' diye konuştu.

Kaynak: Haber7

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan