Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2426.89
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'ın mitingine gittiler evden atıldılar

SAÜ'de öğrenim gören iki kız öğrencinin, 27 Aralık'ta Başbakan Erdoğan'ın Sakarya'daki mitingine katıldıkları gerekçesiyle, kaldıkları cemaat evinden atıldığı ortaya çıktı.
Erdoğan'ın mitingine gittiler evden atıldılar
20 Mart 2014 12:06:00
SAÜ'de öğrenim gören iki kız öğrencinin, 27 Aralık'ta Başbakan Erdoğan'ın Sakarya'daki mitingine katıldıkları gerekçesiyle, kaldıkları cemaat evinden atıldığı ortaya çıktı.

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) öğrenim gören iki öğrencinin, 27 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'daki mitingine katıldıkları gerekçesiyle, kaldıkları cemaat evinden atıldığı ortaya çıktı. SAÜ İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi E.N.Ş, üniversite eğitimi için İstanbul'dan geldiğini ve geçen yıl da aynı şekilde yurtta kaldığını söyledi. Geçen yıl hiçbir sıkıntı yaşamadığını belirten E.N.Ş, 'Bu olayların başlamasıyla da farklılıklar ortaya çıktı. Yurtlarda ve evlerde de durum böyle. Birçok öğrencinin de tarafı belli olduğu için çok rahatsız oldular' dedi. E.N.Ş, Başbakan Erdoğan'ın Sakarya mitingine katıldığını belirterek, 'Başbakanımız, Sakarya'ya geldiğinde evimiz zaten miting meydanına çok yakındı. O günü bekliyorduk ve mitinge gittik. Mitingin üzerinden 2 ay geçtikten sonra, bunu bahane göstererek evden çıkardılar bizi. İtiraz etmedik hiç, çünkü orada kalmak istemiyorduk. Birçok arkadaşımız da sabrediyor şu anda. Onlar da kalacak yer ayarlıyor kendilerine' diye konuştu.

'Bundan dolayı mağduruz' diyen E.N.Ş, 'Bir hafta boyunca dışarıda ev aradık. Okulumuza yakın bir yerde uzun bir süre ev aradık ve hava şartları çok kötüydü. 3 haftadır ders çalışamıyoruz. Kitap yüzü açamadık, okula böyle gidiyorum. Birçok hocamıza bu olayı anlattık ve bize destek çıktılar' ifadeleriyle yaşadığı mağduriyeti anlattı.

'Parasını da verdiğim halde'

Sakarya'da paralel örgüt mağdurlarından üniversite öğrencisi Y.D, kaldıkları evin ücretini ödemesine rağmen evden ayrılmak zorunda kaldığını dile getirdi. Y.D, iki ay öncesine kadar sıkıntı yaşamadığını belirterek, 'Hiçbir sıkıntımız yokken, bu olaylar başlayınca her şey değişti. 27 Aralık'ta Başbakan'ın mitingine gittik. Evdekilerin de haberi vardı. Dönem arasından sonra tatil dönüşü, mitinge gittiğimiz için evden ayrılmamızı istediler. Daha önceden söyleseydiler, en azından yeni bir ev ayarlayabilirdik. Kaldığımız evin parasını da ödedim. İki gün sonra evden çıkmamızı istediler yani. Buna neden olan şeyin sadece mitinge gitmemiz olduğunu söylediler' diye konuştu. (Yenişafak)