Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.69
BIST 100
9086.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Ermeni yalanlarını deşifre ediyorlar

Ermeni yalanlarını ortaya çıkarmak için sosyal ağlarda faaliyet gösteren "Karabakh" ve "Karabakh.ru" sayfalarının oluşturulmasının üzerinden bir yıl geçti.
​Ermeni yalanlarını deşifre ediyorlar
01 Ekim 2021 12:40:19
Ermeni yalanlarını ortaya çıkarmak için sosyal ağlarda faaliyet gösteren "Karabakh" ve "Karabakh.ru" sayfalarının oluşturulmasının üzerinden bir yıl geçti.

"Karabakh" ve "Karabakh.ru" sayfaları Azerbaycan gerçekleri, Ermenistan'ın devlet düzeyinde izlediği terör politikası ve Başkomutan İlham Aliyev liderliğindeki şanlı ordunun tarihi zaferi hakkında dünya kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli rol oynadı. Instagram, Facebook ve Twitter'de oluşturulan bu sayfalar, yabancı vatandaşlara "yalnızca gerçek" sloganı altında, başta Rusça ve İngilizce olmak üzere gönderiler ve bilgiler aracılığıyla kapsamlı bilgiler sunmaktadır. Kısa sürede sosyal ağlarda yüz binlerce takipçi toplamayı başaran Karabakh ve Karabakh.ru'nun girişimiyle, "Karabağ Azerbaycan'dır" sloganlı otomobil savaş sırasında defalarca Meclis önünde kullanılmış ve Londra'daki Trafalgar Meydanları, Başbakanlık Binası ve şehrin merkezindeki caddelerde hareket düzenlendi. Sonuç olarak, İngiliz vatandaşlarının ve turistlerin dikkati bu konuya çekilmiştir.

Ayrıca bu sayfalarda düzenlenen bir ön duyuru sonucunda, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan hemşehrilerimizin katılımıyla New York'taki Birleşmiş Milletler karargahı önünde barışçıl bir eylem düzenlendi. Eylemin amacı, kurtarılmış bölgelerde insani bir sorun olan Ermenistan'ın uzun yıllardır yerleştirdiği kara mayınları hakkında uluslararası toplumu bilgilendirmekti. BM genel merkezinin önünde, dünya liderlerinden Ermenistan'a mayın tarlalarının haritalarını Azerbaycan'a vermesi için baskı yapmaları istendi.

Unutulmamalıdır ki, "Karabakh" ve "Karabakh.ru" sayfalarının A.Jahid, E.Aliyev ve V.Maharramov proje yöneticilerinin organizasyonu ve ayrıca profesyonel bir ekibin faaliyetleri sonucunda, 31 Mart - Azerbaycanlıların Soykırım Günü, 20 Ocak, Hocalı, Ballıgaya, Ağdaban, Başlıbel, Baganis-Ayrim Garadagli trajedileri ile Ermenistan'ın Vatanseverlik Savaşı sırasında sivil halka karşı işlediği kanlı suçlar düzenli olarak paylaşılmakta ve yabancı kullanıcılar bu konuda bilgilendirilmektedir. Bu sayfalarda, 22 Şubat 1988'de Askeran'da Ermeni ayrılıkçı protestolarını protesto etmek için öldürülen Azerbaycan vatandaşları Bakhtiyar Guliyev ve Ali Hacıyev, uzun süredir devam eden Dağlık Karabağ ihtilafının sebepleri hakkında Rusça ve İngilizce olarak bilgiler yayınlandı. Karabakh ve Karabakh.ru 1990'ların başında Ermeni terör örgütleri tarafından Tiflis-Ağdam otobüsünün patlaması, Kasım 1991'de Karakent üzerinde sivil bir helikopterin düşürülmesi ve benzeri

tarihler hakkında düzenli olarak bilgi yayınlıyor.

Karabakh ve Karabakh.ru projeleri gündeme geldiğinde bu fikrin yazarları Instagram, Facebook ve Twitter'da aynı ismin tüm varyantlarının başka kesimler tarafından oluşturulduğunu gördü. Bu sosyal ağlar ile yapılan görüşmeler ve yoğun faaliyetler sonucunda bu sayfalar Azerbaycan vatandaşları tarafından "Karabakh" adı altında yönetilmekte ve tarihi gerçeklerin sosyal medyada objektif olarak sunulması sağlanmaktadır.

Karabakh ve Karabakh.ru, savaş alanındaki savaşın sosyal ağlarda devam ettiğinin farkına vararak, Azerbaycan'ın haklı durumu hakkında ayrıntılı bilgiler yayınlamaya, ülkemize yönelik güçlere makul cevaplar vermeye ve sosyal ağlarda Ermeni yalanlarını ifşa etmeye kararlılıkla devam edecektir.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan