Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Ertuğrul' yeniden diriliyor

TRT oldukça iddialı bir yapıma daha imza atıyor. Seyircisiyle buluşmak için gün sayan 'Diriliş Ertuğrul' dünyanın kaderini belirleyen bir adamın hikayesini; 'Ertuğrul Gazi'nin hayatını konu alıyor.
'Ertuğrul' yeniden diriliyor
02 Aralık 2014 11:52:00
TRT oldukça iddialı bir yapıma daha imza atıyor. Seyircisiyle buluşmak için gün sayan 'Diriliş Ertuğrul' dünyanın kaderini belirleyen bir adamın hikayesini; 'Ertuğrul Gazi'nin hayatını konu alıyor.

Özlem DOĞAN / İSTANBUL

10 Aralık Çarşamba günü TRT ekranlarında seyircisine merhaba diyecek olan 'Diriliş Ertuğrul' ekibi Beykoz Kundura Fabrikası'nda bir basın toplantısı düzenledi. Yapımcı Mehmet Bozdağ, dizi için yaklaşık on aydır canla başla çalıştıklarını ifade ederek, oyuncularından senaryosuna kadar her şeyi titizlikle yürüttüklerini söyledi.

Ertuğrul karakterini canlandıran dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, büyük emekler harcanarak ortaya çıkarılan 'Diriliş Ertuğrul' dizisi için, "At binmeden kılıç kullanmaya, ok atmadan yeme içmeye kadar dönemi yansıtan tüm eğitimleri aldık" diye konuştu.

Dizide Ertuğrul Bey'in babası Süleyman Şah'ı canlandıran usta oyuncu Serdar Gökhan, Ertuğrul Bey'in babası olmaktan duyduğu gururu dile getirerek, ekip olarak seyirciyle güzel bir işte buluşmanın heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti.

Aksiyon sahneleri ile oldukça iddialı olan Diriliş "Ertuğrul" dizisi için oyuncular, aylarca Cengizhan, Cehennem Melekleri 2,47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerin koreografisini yapan Nomad özel koreografi ekibinden at binme, kılıç kullanma ve dövüş eğitimi aldılar. Dizi için kırk bin metrekarelik bir plato inşa edildi. Dizide Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. Ayrıca usta oyuncular Serdar Gökhan ve Hülya Darcan, Kaan Taşaner, Didem Balçın, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut'ta ekipte yer alan isimler arasında. Diriliş "Ertuğrul" dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alplerinin Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollara karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği'ni kurma sürecini konu alıyor.