Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2326.50
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gaziantep'te karla mücadele çalışmaları günlerdir sürdürüyor

​Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, şehirde kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte başta sorumluluk alanı olan ana arterler olmak üzere şehrin birçok yerinde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Gece boyu süren çalışmalar sonucunda ana arterlerin büyük çoğunluğu araç ulaşımına uygun hale getirildi.
Gaziantep'te karla mücadele çalışmaları günlerdir sürdürüyor
22 Ocak 2022 17:26:40
​Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, şehirde kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte başta sorumluluk alanı olan ana arterler olmak üzere şehrin birçok yerinde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Gece boyu süren çalışmalar sonucunda ana arterlerin büyük çoğunluğu araç ulaşımına uygun hale getirildi.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/GAZİANTEP

Soğuk havanın etkili olmasıyla kentte başlayan yoğun kar yağışına karşı yaşamın olumsuz etkilenmemesi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, yağışın başladığı dün öğle saatlerinden itibaren oluşturduğu karla mücadele ekipleri ile tüm gece boyunca yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de sabah saatlerine kadar ekiplerin çalışmalarını merkez ve sahada kontrol etti. Kar kalınlığının 50 santimetreye çıktığı ve tipiye dönüşen yağışta ekipler başta D-400 Karayolu olmak üzere şehrin ana arterlerini oluşturan cadde ve bulvarlarda kar küreme çalışması yürüterek yollardan karı temizledi, trafik akışına uygun hale getirdi, gece yarısından itibaren sıcaklığın sıfırın altına düşmesiyle oluşacak olası buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldı. Sabah saatlerine kadar yürütülen çalışmalar sonucunda Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını sağladı. Büyükşehir Belediyesi görev alanında bulunan ve trafik akışının sağlandığı tüm ana arterlerde çalışmalar devam ederken, yollar akışa uygun halde kontrol altında tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi, kar yağışına karşı mücadelede personel ve araç sayısını arttırarak, 161 araç ve 600 personelle mücadelesini sürdürüyor.

BAŞKAN ŞAHİN, YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE MAĞDUR OLAN İŞLETMECİLERE “DESTEK İÇİN HAZIRIZ” DEDİ  (2)_80e3209fe7752895bf1e52962569704a.JPG

MAĞDUR OLAN İŞLETMECİLERE DESTEK İÇİN HAZIRIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te meydana gelen kar yağışı nedeniyle çatıları çöken iş yeri sahiplerini ziyaret etti. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı işletmelerde teknik ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan Başkan Şahin, iş yerlerinde çöken çatıların raporlanması ve sorunun ilgili birimlere yönlendirilmesi konusunda yardımcı olduklarını söyledi.

GBB Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te iş yerlerinde gerçekleşen çatı çökmeleri sebebiyle işletme sahiplerini ziyaret etti. Şahin, teknik ekibiyle Mahrukatçılar Sitesi, Oduncular Sitesi ve son olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. İş yeri sahipleriyle bir araya gelen Şahin, işletmelerin zayiatı hakkında bilgi aldı, talepleri dinledi. Yaşanan olaylarda bir can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Şahin, iş yerlerinde çöken çatıların raporlanması ve sorunun ilgili birimlere yönlendirilmesi konusunda süreci hassasiyetle takip edeceklerini belirtti.

ŞAHİN: BİRLİĞİMİZ VE HIZLI HAREKET ETME AÇISINDAN BU İŞ BİRLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı öncesi ve sonrasında sorumluluk alanlarında 24 saat çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri beklenen yeni kar yağışı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında TKM’de belediyeler arası koordinasyonun geliştirilmesi için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun katılımıyla toplantı yapıldı. Büyükşehirin ilgili teknik ekibinin de katıldığı toplantıda kentteki son durum değerlendirildi, yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldı. Beklenen yeni kar yağışında da iş birliğiyle çalışmaların en üst seviyede süreceğinin altı çizildi. Kent bu tarihi dönemde 60’lı yıllardan sonra ilk defa 50 santimetre üstünde karla tanıştı. Aslında kar rahmet, bereket, hayat demek. Bizim kuraklıkla mücadelemiz için önemli. Rabbim rahmetini gönderdi fakat bunun beraberinde yönetilmesi gereken zorluklar ve koordinasyon ihtiyacı doğdu. Bugün iki merkez başkanımızla gelinen durumu değerlendirmek, merkez ilçelerimizin yaptığı çalışmaların Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyonunu daha güçlü sağlamak amacıyla toplandık. Buradan ve sahadan aldığımız bilgilerle bundan sonraki süreçte yeni yağacak karda vatandaş memnuniyetini daha da arttıracak, vatandaşın rahatsız olduğu konuları daha da kontrol edebilecek şekilde çalışma yapmak için bir aradayız. Zaman iş, güç birliği, koordinasyon zamanı. Birlik ve hızlı hareket etme açısından bu iş birliğini çok önemsiyoruz.”

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan