Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2422.82
BIST 100
9713.21
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gazetecilik Başarısı

Taraf gazetesinin bugün Bülent Arınç için kullandığı "Tehdidi bırak hesap ver" başlığını 5 yıl önce İlker Başbuğ için de kullanmıştır.
Gazetecilik Başarısı
03 Aralık 2013 12:54:00
Taraf gazetesinin bugün Bülent Arınç için kullandığı "Tehdidi bırak hesap ver" başlığını 5 yıl önce İlker Başbuğ için de kullanmıştır.

Taraf gazetesi Ergenekon Davası'nın fitilini ateşleyen gazete olarak tarihe geçmişti. Şimdi ise AK Parti ile Gülen cemaati arasındaki tartışmanın daha da büyümesine neden olan haberleriyle tarihe geçiyor.

Bülent Arınç'ın dün akşam yaptığı açıklamalara öfkelenen Taraf gazetesi sürmanşetten Arınç'ın açıklamaları için "Tehdidi bırak, hesap ver" başlığını kullanarak "Vatandaşına karşı eylem planı hazırlayarak suç işleyenler, bunu yayınlayan Taraf'ı ve Baransu'yu tehdit etti" yorumunda bulundu.

2013'te bile cemaatler tek tek fişlenmiş

Bülent Arınç dün Taraf gazetesinin yayınladığı "Gülen'i bitirme" belgesi için şu sözleri kullanmıştı:

"25.08.2004 tarihli 481 sayılı MGK kararını birisi ele geçirmiş ve yayınlıyor. TCK, MİT Kanunu, Basın Kanunu, RTÜK Kanunu'na göre sır niteliğindeki bilgilerin yayınlaması ile ilgili ceza öngörülmüş. Bunu yapan insan bir ceza sorumluluğu ile karşı karşıya gelebilir. Bunu savcılarımız düşünsün.

Taraf'tan gündemi sarsacak MGK belgesi

Taraf' bu sorulara cevap verebilecek mi?

5 YIL ÖNCE DE İLKER BAŞBUĞ İÇİN AYNI BAŞLIK KULLANILMIŞTI

Aynı gazete yaklaşık 5 yıl 2 ay önce de aynı başlığı İlker Başbuğ'un açıklamaları için kullanmıştı. Taraf'ın 16 Ekim 2008'deki manşeti aynen şu şekildeydi; "Tehdidi bırak hesap ver" yani bugün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç için atılan başlığın aynısıu2026

Gazete o gün de İlker Başbuğ için PKK'nın Aktütün baskınının bilinip izlendiğini ancak önlem alınmadığını bunu belgeleriyle açıkladığını iddia etmişti. Bu iddialara İlker Başbuğ ise "Herkesi doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan kanın sorumlusudur. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir. Bu bütün ordular için geçerlidir" şeklinde sert bir cevap vermişti.

2008 yılında Başbuğ'un yaptığı bu açıklamalara kızan Taraf gazetesi o gün de aynı başlığı kullanarak "Tehdidi bırak hesap ver" şeklinde sert bir çıkış yapmıştı.

İşte Taraf gazetesinin 5 yıl önceki 5 yıl sonraki manşetleri:

KAYNAK: ROTAHABER